Ciutat

ERC aposta per un govern “el més ampli possible” després de les eleccions del 14-F

ERC proposa un govern “el més ampli possible” amb Junts per Catalunya, la CUP, el PDECat i els comuns després de les eleccions catalanes del 14 de febrer. A l’espera que el TSJC decideixi finalment la data dels comicis, els republicans han donat el tret de sortida de la campanya electoral des del Mur de la Llibertat del barri de Gràcia. L’eslògan escollit és ‘Al costat de la gent’ acompanyat de ‘Via àmplia cap a la independència’.

Inici de campanya d’ERC al Mur de la Llibertat / ÓSCAR ROJAS

L’exalcalde de Sabadell i número 17 de la llista d’ERC, Juli Fernàndez, ha assegurat que per abordar els reptes actuals i de futur cal un acord molt ampli dels partits favorables a l’amnistia i l’autodeterminació. Per això, el republicà insta la CUP a prendre responsabilitats en un govern que inclogui la resta de forces sobiranistes de l’arc parlamentari.

Fernàndez ha apuntat els tres objectius estratègics a defensar en la propera legislatura, que són afrontar l’emergència sanitària, la recuperació econòmica i social i abordar l’autodeterminació i l’amnistia “per guanyar la independència”.

Pel també delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Sabadell, el Vallès i l’entorn metropolità són clau perquè Esquerra guanyi les eleccions. Entre els projectes de ciutat que Juli Fernàndez ha posat en valor de la tasca dels republicans a l’executiu i que trobarà sobre la taula el proper govern hi ha la inversió de 40 milions d’euros de Salut al Taulí, la construcció de l’escola Virolet i també l’hospital Ernest Lluch entre Ripollet i Montcada i que gestionarà el Taulí.

En l’acte també hi han participat dos sabadellencs més. La número 28 d’ERC, Clara Palau, que podria ser la primera diputada trans, ha accedit a la llista per “donar aquesta visibilitat de via àmplia perquè totes les persones hi poguem estar representades”. I el candidat de Jovent Republicà, Quim Belmonte, número 41 de la candidatura, assegura que “qui fa les polítiques pels joves hem de ser els joves, i volen posa l’accent en l’accés a l’habitatge, els drets laborals i la salut emocional.

Comentaris
To Top