Ciutat

L’EDUCASSA preveu fer tallers a 2.700 alumnes entre els 3 i els 9 anys

/ CEDIDA

L’EDUCASSA no s’atura, malgrat les restriccions. Aigües Sabadell ha adaptat el seu programa educatiu mediambiental –que aquest arriba a la seva 34a edició–a les escoles de la ciutat. Des de fa un parell de setmanes, Aigües Sabadell ha iniciat la segona part de l’EDUCASSA, en aquest cas dirigit als nens i nenes
d’entre els 3 i els 9 anys. : ‘On és l’aigua?’ i ‘Dins l’aigua’ es porten a terme també als centres educatius. La previsió de la companyia d’aigües és sumar ara 2.700 infants més amb aquestes dues noves activitats, que s’allargaran més enllà del primer trimestre de l’any. Al voltant del Dia Mundial de l’Aigua, que es commemora el 22 de març, Aigües Sabadell organitzarà l’acte de lliurament de premis del Concurs de Dibuix CASSA, que clou el programa.

El programa educatiu EDUCASSA, que forma part del programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell, s’ha desenvolupat ininterrumpudament durant 34 anys. La companyia d’aigües està desenvolupant un projecte de digitalització del programa que permetrà de disposar de més recursos on-line. Com a principal novetat, aquest curs escolar tots els tallers emmarcats en l’EDUCASSA tenen lloc als centres educatius. No es poden realitzar, per tant, les tradicionals visites a la planta depuradora d’aigües residuals (EDAR) o les activitats a l’Aula de l’Aigua, però sí uns tallers lúdics i educatius a classe sobre el cicle integral de l’aigua. Més de 1.500 alumnes d’entre 10 i 14 anys han participat als tallers de sensibilització entre els mesos d’octubre i desembre.

L’EDUCASSA no només representa una aproximació a l’aigua i el funcionament del servei d’abastament i depuració, sinó que pretén abordar de manera global la importància de garantir la sostenibilitat, introduint aspectes de vital importància com la reutilització d’aigua, la valorització de recursos, l’economia circular, la generació d’energia verda, la biodiversitat i el consum responsable, entre d’altres.

Comentaris
To Top