Ciutat

Ciutadans a Sabadell aposta per un pla de barris per la regió metropolitana

Ciutadans aposta per un pla de barris que reverteixi la falta de finançament als municipis de la regió metropolitana de Barcelona conjuntament amb els ajuntaments. Així ho ha explicat aquest diumenge 31 de gener el candidat per Sabadell i diputat del Parlament de Catalunya de la formació, Joan García, a la plaça del Pi de Ca n’Oriac.

El número 5 de la llista de la formació per les eleccions del pròxim 14 de febrer al Parlament ha destacat  la “degradació de la via pública als barris, sobretot a l’última dècada” a la regió metropolitana com un dels problemes principals als que haurà de fer front el nou govern de la Generalitat. “Hi ha moltíssimes carències tant en habitatge com espai públic” ha dit, tot i que no ha volgut exemplificar-les a Sabadell perquè “no vull assenyalar espais a la ciutat”. Unes carències que ha atribuït als 10 últims anys de crisi i “falta de polítiques” per part dels anteriors executius.

El candidat sabadellenc ha dit que volen un pla de millora de barris i espais urbans que “faci un estudi de les vulnerabilitats territorials a Catalunya, llocs on tenim realment problemes, i a Sabadell en podríem trobar uns quants”. Una proposta que apostaria per treballar amb els coordinadament amb els ajuntaments, de manera “molt semblant” a la Llei de barris del govern de Pasqual Maragall, que va quedar limitada per la crisi econòmica del 2008.

García, acompanyat dels també candidats Sergio Salcedo i Laura Casado | Toni Alfaro

Alhora, ha destacat que la proposta es vol inspirar en tot un seguit d’accions com les que l’exalcalde de Sabadell, Antoni Farrés, va impulsar durant els anys 80 i 90 a la capital del Vallès Occidental. Un “treball que va suposar realment una autèntica cohesió territorial i social de la ciutat” i que, per a dur-se a terme, apostaran per “arribar a consensos amb altres forces polítiques”.

Desconfiança vers les enquestes

Sobre els possibles resultats de les eleccions que, segons apunten diferents enquestes, no permetrien revalidar a Ciutadans com la força més votada al Parlament, el candidat del partit taronja creu que la situació excepcional de la COVID-19 no permet fer anàlisis de futur. Argumenta, a més, que les enquestes “mai han encertat amb Ciutadans; no ens hem trobat amb cap enquesta que ens donés realment el resultat final de ciutadans, i ho vam veure al 2017”.

A més, sobre la possibilitat d’investir al candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, García ha indicat que “perquè es pugui presentar a una investidura haurà de, com a mínim, tenir els suports adequats”. Tot i això, ha remarcat que “ja vam dir a l’inici de la campanya que volem un canvi i volem un govern constitucionalista” i “treballar en un pla de govern diferent que acabi amb el Procés”.

Comentaris
To Top