Publicitat
DSTaula

Sorprèn els convidats: fes el teu propi torró de Xixona

El torró de Xixona té un origen àrab. La imatge és d’un torró de la Viuda Asensi del Passeig / LLUÍS FRANCO

A casa nostra, el torró és sinònim de Nadal. És una de les postres més consumides durant els propers dies de festa i és el dolç de l’Estat més internacional. Amb base d’ametlla, mel i sucre, és una delícia d’origen àrab tan instal·lada en la tradició gastronòmica nadalenca que suposa el 74% del consum dels dolços nadalencs, segons l’Associació Espanyola de Torrons i Massapans. El seu consum massiu es mou en unes xifres aclaparadores: cada any a l’Estat es consumeixen 46 milions de quilos de torrons, de mitjana. Tot i que és un aliment calòric per l’alta quantitat de sucres, també conté proteïnes (per l’ou i l’ametlla), fins a set aminoàcids essencials per al cos, hidrats de carboni i un enorme valor vitamínic.

L’ametlla té un gran valor energètic i baix contingut en sucres. A més, el torró també aporta antioxidants i, per tant, menjar aquestes postres, amb moderació, és una opció saludable, a part de molt gustosa.

Si voleu brillar aquest Nadal i sorprendre els convidats, us proposem que elaboreu el vostre propi torró de Xixona –també conegut com el tou–, una tasca molt més senzilla del que pot semblar. Aquesta recepta és del cuiner i assessor gastronòmic Àlex Reina.

Si voleu que tota l’elaboració sigui 100% artesana, haureu de moldre les ametlles i les avellanes a casa. Però per evitar aquesta feina, podem optar per comprar-les ja moltes. Si el producte és de bona qualitat, no afectarà en cap cas el gust final. En cas que ho vulguem moldre, podem utilitzar una trituradora, però Reina aconsella posar-hi les ametlles repelades i torrades en petites dosis. “D’aquesta manera evitarem que els fruits secs deixin anar oli i, per tant, perdin qualitat i propietats”. Obtindreu una placa de 550 grams o dues de 275 grams.

L’ametlla té un gran valor energètic i baix contingut en sucres. A més, el torró també aporta antioxidants

Publicitat
Comentaris
To Top