Ciutat

Bombers i policies començaran a ser vacunats

Vacunació del coronavirus als professionals del Taulí/ VICTÒRIA ROVIRA

Encara no ha acabat la primera fase de vacunació, però a partir de la setmana que ve ja es començaran a administrar dosis al pròxim grup de població previst per Salut. Dilluns arriben a Catalunya les vacunes Oxford, que seran per a persones que formen part de serveis essencials públics, com sanitaris, agents de policia o de protecció civil i bombers. Les primeres dosis es començaran a posar a partir de dimecres, principalment a Centres d’Atenció Primària.

A Sabadell, també hi ha previsió que comencin a arribar a partir d’aquesta data. Entre mitjans i finals de febrer, segons ha explicat en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, es vacunarà població que pateix patologies d’alt risc, dins d’aquesta segona fase. En resposta a aquest diari, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha matisat que la forquilla d’edat d’aquest col·lectiu de risc encara ha de ser definida pel Ministeri de Sanitat.

El 90% dels residents ja han rebut almenys la primera dosi/ VICTÒRIA ROVIRA

Des de la Generalitat es pressionarà perquè vagi dels 18 als 65 anys. Segons Salut, la primera fase de vacunació, dirigida a residències i sanitaris a primera línia de la Covid, acabarà entre la setmana vinent o la següent. Als geriàtrics, un 90% dels usuaris ja han rebut la primera dosi; entorn d’un 70% la segona. Entre un 60 i un 70% de professionals sanitaris a primera línia també l’han rebut. Però s’haurà de fer front a la falta de vacunes.

Per a la fase 1 i 2 són necessàries 5 milions de dosis. Ara per ara, n’hi ha compromeses 1.360.000. “No estem ni podem plantejar la fase 3”, ha lamentat Argimon. Paral·lelament a la vacunació, la Generalitat emprendrà actualitzacions en les restriccions. A partir de dilluns, i fins al 21 de febrer, el confinament serà comarcal; s’allarga una hora l’obertura de la restauració (7.30 h -10.30 h i 13 h – 16.30 h); gimnasos podran obrir amb un 30% d’aforament; i obriran llibreries el cap de setmana.

Comentaris
To Top