El teu defensor

El teu defensor: ““I si aquest niu té risc de caure?””

EL TEU DEFENSOR

El D.S. està compromès amb tu. En moments d’incertesa, el periodisme és més necessari que mai. Per aquest motiu, hem engegat aquesta nova secció, pensada per i per a vosaltres. Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, suggeriments o reclamacions. Volem conèixer el teu cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el D.S. respon. Ens pots contactar per correu electrònic a [email protected].

Morales, veïna del passeig del Comerç, ha contactat amb el Diari de Sabadell per reclamar una solució sobre el creixement “constant” de nius de “grandària considerable” a diversos punts de Sabadell.

Segons el seu relat, n’ha identifi cat més de 10, però “d’especialment perillosos” en són tres: dos que es troben al passeig del Comerç i un que està situat a la zona d’aparcaments de la plaça de Vicens i Vives, entre els barris d’Espronceda i Campoamor. De fet, van ser les fortes ventades de la setmana passada a Sabadell les que la van impulsar a contactar amb El teu defensor: “Feia la sensació que queia.

Fins i tot van arribar a caure algunes branques sense provocar desperfectes, però els nius estan situats a unes branques tan fines que es movien molt bruscament”, relata la Josefa. En tot cas, assegura que cal una revisió immediata “perquè algú podria arribar a prendre mal” o “podria generar desperfectes” als vehicles estacionats just a sota.

En aquest sentit, ha decidit contactar directament amb aquest diari perquè “la Josefa Morales manifesta la seva preocupació per nius “de grandària considerable” que poden suposar un perill si cauen burocràcia és massa lenta” i considera que el risc “podria ser imminent”. En tot cas, demana que tècnics de l’Ajuntament comprovin si l’estat d’aquests nius pot resultar un perill per a la via pública.

/ CEDIDA

L’Ajuntament retirarà el niu si la seva grandària suposa un risc en cas de precipitar-se.

L’Ajuntament ha enviat tècnics per comprovar, primerament, que l’espai indicat sigui públic i, en segon lloc, que les característiques suposin un risc. Segons les fonts consultades pel D.S., s’examinarà la grandària del niu en qüestió per valorar si cal la seva retirada. En tot cas, no és la primera actuació que s’ha fet en aquest sentit.

L’Ajuntament treu nius de cotorra (quan no hi ha pollets habitant-los), sempre que es tracti de nius de força grandària i que poden provocar perill si cauen, per exemple amb un episodi de vent fort. Ja s’han tret nius a indrets com la plaça de les Tres Torres i se’n va treure algun de gran. Paral·lelament, el consistori destaca que s’ha fet un cens de cotorres a la nostra ciutat i que ara hi ha coneixement sobre on tenen nius.

Comentaris
To Top