Publicitat
DSTaula

Alta pastiserria amb tradició innovació

El mestre pastisser Joan Muntada, decorant una ‘mousse’ freda amb xocolata de la prestigiosa casa francesa Valrhona, amb qui té l’exclusivitat a Castellar del Vallès / ÒSCAR ESPINOSA

És un mestre pastisser artesà com n’hi ha pocs al Vallès Occidental. Com li va ensenyar el seu pare, sempre parteix de la tradició, però, amb formació constant i un impuls creatiu molt personal, ha sabut innovar i reinventar en productes i en la manera de fer. Parlem del pastisser Joan Muntada, segona generació al capdavant de la pastisseria Muntada, un establiment clàssic fundat el 1956 al Passeig de Castellar del Vallès. Les mousses fredes, els pastissos de totes les mides –es tallen en funció de la demanda– i gustos (cheese cake, de mojito, de vainilla i gerds, coco i ametlla crema catalana, avellana...), i els torrons –una dotzena de xocolata, a més d’altres sabors– tenen un segell inconfusible. De cara al Nadal, elaboren tres classes de panettone: el de taronja i panses, el de xocolata (Guanaja 70%) i l’integral amb xocolata, taronja i gianduja d’avellana.

Tal com detalla Muntada, “els fem amb llevat mare natural després d’una llarga fermentació de més de 48 hores”. Tot això fa que el dolç italià “sigui, tou, suau i que tingui el sabor inigualable i únic en les masses fermentades”.

El pastisser és un home de premis, que avalen la seva trajectòria de moltes hores endinsant els dits a la massa, les cremes, el sucre i la xocolata. Recorda que el seu pas, de més jove, per la pastisseria Baixas de Barcelona “va ser cabdal i em va obrir la mirada a l’hora de treballar, de conèixer a fons estris i maquinària com el congelador, per optimitzar els recursos”. La seva formació amb el prestigiós pastisser valencià Paco Torreblanca el va remoure.

El 2008 va ser millor pastisser artesà innovador de Catalunya, té dos trofeus de bronze en el concurs internacional de figures de xocolata 2003 i 2004,Premi Tàstum 2009 i té el títol de mestre pastisser per la Generalitat des del 2011. És soci fundador del comitè del Museu de la Xocolata de Barcelona.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top