DSTaula

Ens mengem l’estiu amb verdures d’ara

El suplement que teniu a les mans convida a menjar-nos i beure’ns l’estiu. Tot just acabat d’estrenar, després de gaudir de la nit més curta de l’any, l’estiu és sinònim d’horta acolorida i plena de vitamines. És temps de tomàquets, pebrots, carbassons, cebes tendres, albergínies i cogombres, entre altres hortalisses, que donen molt de joc a la cuina. I també és el moment de les cireres –que aviat s’acabaran perquè és un cultiu de temporalitat curta–, d’albercocs, nespres, préssecs i nectarines. En la plenitud de juliol i agost arribarà la temporada –de veritat– dels melons i les síndries, tot i que ja fa mesos que els podem trobar a les botigues.

Hem proposat a dos cuiners de la comarca, Christian Pérez, de L’Arrosseria Christian de Can Llong de Sabadell, i Joan Sala, tercera generació al capdavant d’El Niu del Mussol-Lossum de Sant Quirze del Vallès, que ens elaboressin dues receptes amb hortalisses d’ara. Pérez ha escollit un gaspatxo amb un toc personal, mentre que Sala ha optat per la flor de carbassó, acabada de collir del seu hort, amb el qual proveeix el restaurant de verdures pròpies.

L’estació més calorosa és un bon moment per consumir més verdura crua i més fruita, en format de sucs verds o de batuts, que ajuden a remineralitzar-se, hidratar-se i nodrir cos i, fins i tot, l’ànima. Parlem d’aquesta tendència healthy amb molts seguidors.

No ens quedem només en els àpats. Ens endinsem en els refrescants còctels, alguns amb fruites estiuenques, que ens han elaborat amb molt d’ofici i ganes de seduir des del restaurant Mexicalito i des del Tevere, una terrassa on relaxar-se a tocar del Parc Catalunya.

Comentaris
To Top