PATRIMONI DE SABADELL

El patrimoni en primer pla

Hi ha dies i dies. I n’hi ha que deixen un cel ben net i clar que ens permet mirar ben lluny. És el que va passar a finals de gener després del temporal Filomena i que va permetre al sabadellenc Lino da Silva fotografiar la Capella de Can Gambús amb Montserrat al fons, i sembla que està ben bé a tocar de Sabadell. Però no, és clar.

La imatge de la Capella de Can Gambús / LINO DA SILVA (CEDIDA)

L’autor de la imatge explica que “curiosament, des de casa [Can Feu] tinc aquesta vista i vaig aprofitar un teleobjectiu que et dona aquestes proporcions, no està retocada”. L’explicació, diu, és que aquesta tècnica consisteix a ampliar molt un petit tros del que la càmera pot arribar a capturar.

Da Silva creu que la Capella no és prou coneguda com un dels símbols identificatius de la ciutat. Però, tot i això, és un element singular del patrimoni de Sabadell com Montserrat o la senyera per a Catalunya.

Comentaris
To Top