Ciutat

L’Ajuntament demanarà la retirada d’amiant a les naus del voltant de l’escola Teresa Claramunt

Tres entitats de Gràcia demanen que s’impulsi un pla per eliminar el fibrociment de la ciutat

L’escola Teresa Claramunt està envoltada de naus abandonades que contenen amiant a la coberta / LL. FRANCO

L’escola Teresa Claramunt i l’institut Pau Vila estan envoltats de fàbriques que contenen amiant, un material que en degradar-se és altament tòxic. Els dos centres educatius, juntament amb l’Agrupació de Veïns de Gràcia, reclamen a l’Ajuntament que retiri aquest material de les cobertes de les naus industrials i d’altres edificis, ja que el fibrociment és molt perjudicial per a la salut.

“Volem que es valori l’estat de conservació i la vida útil dels elements concrets i que a curt termini l’Ajuntament faci retirar els elements potencialment més perillosos”, demanen les tres entitats gracienques en un comunicat conjunt. Per seleccionar els elements a retirar, consideren que cal atendre criteris com la proximitat amb escoles, la concurrència de les zones o si es tracta d’habitatges. Tal com manifesten els centres educatius i l’associació de veïns, Gràcia és un barri que disposa de molta edificació industrial en ús i en situació d’abandonament on hi ha amiant.

Com a resposta, l’Ajuntament ha informat que, des de les regidories d’Educació i Urbanisme, es treballarà per identificar els espais de la zona que puguin contenir aquest material. Després, sosté el regidor del districte, Eloi Cortés, es faran requeriments als propietaris de les naus per fer-ne la retirada. “És un pas inicial, al marge que es pugui desenvolupar un pla global a la ciutat”, ha afegit.

De fet, en el comunicat firmat per les tres entitats del barri de Gràcia, es reclama a l’Ajuntament que desenvolupi “un Pla Uralita” a la ciutat, “al més aviat possible”. I, a més de definir un calendari, que s’elabori un cens de les zones de Sabadell que continguin aquest element tòxic. Alhora, reclamen que es demani la col·laboració d’administracions autonòmiques per desenvolupar el pla.

Comentaris
To Top