Ciutat

Sabadell busca lloc al Parlament

[A. Acín / M. Camps / M. Ordóñez / M. Parayre  / G. Plans]

D’aquí a tres dies, els sabadellencs contribuiran a decidir el futur de Catalunya. La ciutat no té una llista pròpia i vota amb el conjunt de la demarcació de Barcelona. Hi ha 85 escons en joc. No obstant això, personalitats polítiques de Sabadell aspiren a aconseguir un escó al Parlament de Catalunya. Regidors (i exregidors), exalcaldes, activistes… El D.S. ha entrevistat els candidats sabadellencs més ben posicionats a les llistes amb l’objectiu de mostrar la diversitat de projectes polítics i aterrar-los també a la ciutat.

“Hem de ser la primera força per liderar un govern fort i ampli”

juli fernandez erc eleccions 14f

L’exalcalde d’ERC a Sabadell considera que les eleccions del diumenge serviran per generar “nous consensos” i, a la vegada, per crear un nou govern “fort i ampli que defensi l’amnistia i el dret a l’autodeterminació de Catalunya”.

Així mateix, Juli Fernàndez, candidat número 17 per Barcelona, admet que ERC vol ser la primera força i, per tant, qui lideri aquest nou govern “amb bases noves”. Això sí, demana a la resta de partits que poden formar de l’hipotètic executiu que no es vetin entre ells. “La CUP i el PDeCAT han de deixar les seves diferències, i Junts i En Comú Podem, també. Si no, guanyarà el PSC”, diu Fernàndez.

De fet, els socialistes són el rival a batre per a ERC, ja que segons el candidat sabadellenc al Parlament són incompatibles en un govern. “Qualsevol persona que sigui de Sabadell i pensi que ERC pactarà amb el PSC després del 14-F és que no sap la realitat de la ciutat”, afegeix.

I parlant de Sabadell, Fernàndez promet que si ERC és al Govern de la Generalitat, invertirà en “recerca i innovació” a la ciutat i a la resta de la comarca. Així i tot, comenta que en l’anterior legislatura d’ERC i Junts ja hi va haver avenços en aquest àmbit en particular.

Per acabar, l’exalcalde de Sabadell afirma que el govern municipal liderat per Marta Farrés “no ha volgut crear la residència del sud”, tot i el projecte fet per ERC en l’anterior mandat.

TEST

Dues virtuts: Treballador i humil

Dos defectes: Desordenat i emotiu

La teva afició: Llegir

Una dèria/mania: Desfer els clips

Amb quin candidat, que no sigui de la seva formació, s’asseuria a fer una cervesa: Maties Serracant

Un referent polític: Oriol Junqueras

Una política per implementar a la Generalitat: Polítiques d’habitatge

Una política per desfer-se’n: Privatització de la propietat

El seu pacte de govern ideal: Front ampli passant pel PDeCAT i la CUP, seguint amb Junts, En Comú Podem, i evidentment, ERC.

“Seguirem el  mandat de l’1-O per aconseguir la independència”

lourdes ciuro junts eleccions 14fLa candidata número 20 per Barcelona confirma que si Junts guanya les eleccions, crearà un govern “100% independentista per finalitzar el mandat de l’1-O”. Lourdes Ciuró afirma que són l’única opció que garanteix aquest tipus d’executiu. “Votar a ERC és sinònim de tripartit amb En Comú Podem i el PSC”, considera la portaveu de Junts a Sabadell.

No obstant això, admet que volen ERC com a principal soci de govern, però “amb el lideratge de Laura Borràs”. Ciuró també pensa que l’anomenat “efecte Illa” no existeix. “Pedro Sánchez va buscar l’excusa perfecta per desempallegar-se d’un ministre que no ha sabut gestionar la pandèmia en el país amb més morts de la UE per coronavirus”, diu.

D’altra banda, la candidata número 20 de Junts admet que hi ha votants “empipats” per culpa de la disgregació dels partits independentistes. “Després de l’1-O no hi va haver una unitat estratègica de partit. Hem d’aprendre dels errors. Nosaltres tirarem endavant per aconseguir la independència i no posarem el fre de mà com han fet alguns”, afegeix Ciuró, fent referència a ERC.

Quant a Sabadell, afirma que si entren a la Generalitat, Junts activarà la reforma de la Gran Via i proposarà un projecte per unir Castellar amb la B-40. A més, Ciuró indica que el seu objectiu personal és que Sabadell aculli un grau d’Infermeria en un “futur immediat”.

TEST

Dues virtuts: Perseverant i treballadora

Dos defectes: La insistència i la precipitació

La teva afició: Patinar

Una dèria/mania: Puntualitat

Amb quin candidat, que no sigui de la seva formació, s’asseuria a fer una cervesa: Joan Mena

Un referent polític: Michelle Bachelet (expresidenta de Xile)

Una política per implementar a la Generalitat: Col·laboració entre forces

Una política per desfer-se’n: Partidisme des del govern

El seu pacte de govern ideal: Junts i ERC

“Cal passar pàgina després de deu anys de decadència”

pol gibert psc eleccions 14fEl primer tinent d’alcaldessa a l’Ajuntament de Sabadell i candidat número 9 del PSC per Barcelona té clar que una victòria socialista el 14-F pot evitar “un altre govern independentista”. Gibert sap que quedar en primer lloc no assegura als socialistes entrar a la Generalitat, però considera que “és un pas important”.

Això sí, creu que l’escenari de les eleccions és de molta incertesa i encara no es poden fer pronòstics. “Encara hi ha molts indecisos i hi ha molta gent que votarà a última hora, cal ser prudents”, afegeix Gibert.

Pel que fa a possibles pactes electorals, afirma que pactaran amb En Comú Podem, tot i que no sumarien majoria absoluta entre els dos, segons les enquestes. Tanmateix, el candidat socialista reitera que no formaran un govern amb ERC, encara que els comuns apostin per aquesta fórmula de tripartit. “Quan acabin les eleccions mirarem quines majories es poden formar i després parlarem amb altres partits”.

Quant a Sabadell, el PSC es compromet a fer la residència del sud, si entra a la Generalitat. A més, Gibert també assegura que tiraran endavant el projecte per crear uns nous jutjats a la ciutat. “Hem de passar pàgina després de deu anys de decadència. La Generalitat ha de començar a invertir en els municipis i sobretot en els del Vallès, amb Sabadell com a prioritat”, exposa.

TEST

Dues virtuts: La perseverança i la planificació

Dos defectes: Impaciència i insistència

La teva afició: Córrer

Una dèria/mania: Ordre

Amb quin candidat, que no sigui de la seva formació, s’asseuria a fer una cervesa: Jéssica Albiach

Un referent polític: Olaf Palme (exprimer ministre suec)

Una política per implementar a la Generalitat: Pla de xoc d’ajudes per al comerç

Una política per desfer-se’n: El baix finançament de les residències públiques

El seu pacte de govern ideal: El que hi ha al govern espanyol: PSC i En Comú Podem

“Som la fórmula per acabar amb el Procés”

joan garcia ciutadans eleccions 14f sabadellGeògraf i cartògraf en excedència, és diputat i vicepresident segon del Parlament. Es va afiliar a Ciutadans des de la seva fundació. Com a número 5 el 14-F, considera que uns bons resultats del seu partit serien útils “per construir una alternativa al tripartit i als governs independentistes”. En aquest sentit, serien “la fórmula per acabar amb el procés”. Paral·lelament, creu que Ciutadans és una alternativa per a la regeneració democràtica, al marge de la corrupció, i que presenta les millors propostes de reconstrucció post-Covid.

TEST

Dues virtuts: La paciència i la perseverança

Dos defectes: No sé descansar. I a vegades, per voler anar massa ràpid, no soc perfeccionista

La teva afició: La música, toco el baix i la guitarra

Una dèria/mania: Amb el número 3 i els seus múltiples

Amb quin candidat, que no sigui de la seva formació, s’asseuria a fer una cervesa: Alejandro Fernández

Un referent polític: Tarradellas i Suárez

Una política per implementar a la Generalitat: L’accés digne a l’habitatge

Una política per desfer-se’n: Les que tenen a veure amb el sobiranisme. Les NASA i les ambaixades…

El seu pacte de govern ideal: Amb els partits constitucionalistes. El PP i el PSC

“Volem entrar al govern i crear un Estat propi” 

xavi pellicer cup guanyem eleccions 14f sabadellEl número 4 per Barcelona es mostra confiat que la CUP millorarà els resultats del 2017 i que tindrà “la clau del nou govern”. El candidat sabadellenc afirma que volen fer efectiva la independència, encara que admet que els partits independentistes es van equivocar en l’estratègia de després de l’1-O. Pellicer considera que cal aglutinar “noves forces” per tal d’aconseguir un nou referèndum a Catalunya. De fet, reitera que és l’única manera de “solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya”.

TEST

Dues virtuts: Compromís i ganes de treballar

Dos defectes: Tossut, i fins que no aconsegueixo una cosa no en sé sortir

La teva afició: Somriure i fer riure

Una dèria/mania: Mossegar-me les ungles

Amb quin candidat, que no sigui de la seva formació, s’asseuria a fer una cervesa: Pere Aragonès

Un referent polític: Eva Pous

Una política per implementar a la Generalitat: La renda bàsica

Una política per desfer-se’n: La persecució al dret de manifestació

El seu pacte de govern ideal: Amb aquells partits que defensin la llibertat del nostre país

“Defensarem la sanitat i l’ensenyament”

esteban gesa pp eleccions 14f sabadellEsteban Gesa té entre cella i cella defensar la recuperació de la sanitat i l’ensenyament. Reivindicar el Taulí, el concert econòmic amb la Clínica del Vallès i acabar amb els barracons són la seva bandera. “Quina mania a fer-ho tot públic. És necessari, però un servei concertat fa bé a tothom”. En un tret directe a l’actual govern català, els acusa de “fer demagògia” i “enganyar” els seus votants. Defensa que ningú sap gestionar millor que el PP. I que Vox i la CUP “és només populisme pur”.

TEST

Dues virtuts: Sincer i extravertit

Dos defectes: Massa emocional i molt mogut

La teva afició: Els meus fills

Una dèria/mania: Els caradura

Amb quin candidat, que no sigui de la seva formació, s’asseuria a fer una cervesa: Carlos Carrizosa (Cs)

Un referent polític: Winston Churchill

Una política per implementar a la Generalitat: Baixada d’impostos generalitzada

Una política per desfer-se’n: L’independentisme

El seu pacte de govern ideal: PP, Ciutadans i PSC (si fos “constitucionalista”)

“Potenciar una indústria verda i sostenible” 

eduard navarro en comu podem eleccions 14f sabadellEl candidat sabadellenc té clar que en aquestes eleccions “s’ha d’acabar amb l’etapa del govern actual i iniciar-ne una de nova”. En aquest hipotètic nou escenari, la coalició d’En Comú Podem aposta per una “defensa ferma de la sanitat pública i potenciar una indústria verda i sostenible”. En clau sabadellenca, els comuns aposten per més inversió al Taulí, inversió en polítiques actives d’ocupació (Vapor Llonch) i la residència del sud.

TEST

Dues virtuts: Planificador i treball en equip

Dos defectes: Molt insistent i reservat

La teva afició: Senderisme

Una dèria/mania: Tenir-ho tot endreçat

Amb quin candidat, que no sigui de la seva formació, s’asseuria a fer una cervesa: Pol Gibert (PSC)

Un referent polític: Julio Anguita

Una política per implementar a la Generalitat: Reindustrialitzar Catalunya

Una política per desfer-se’n: Poca inversió en sanitat

El seu pacte de govern ideal: En Comú Podem, PSC i ERC, el tripartit de tota la vida

“Volem ser una força decisiva”

carles rossinyol pdecat eleccions 14f sabadellEl número 26 a la llista creu que seran “un grup parlamentari decisiu per centrar el Govern”. Respecte a Junts, assenyala que tenen una opinió transparent sobre l’impost de successions, l’escola concertada o la gestió publicoprivada.

TEST

Dues virtuts: Coherència i insistència

Dos defectes: M’agrada massa discutir i excés d’empatia

La teva afició: Navegar a vela

Una dèria/mania: L’ordre de l’escriptori

Amb quin candidat, que no sigui de la seva formació, s’asseuria a fer una cervesa: Pol Gibert

Un referent polític: Jordi Pujol

Una política per implementar a la Generalitat: La simplificació administrativa

Una política per desfer-se’n: L’excés de burocratització

El seu pacte de govern ideal: Amb els partits independentistes

Comentaris
To Top