Publicitat
Oci i cultura

Visibilitzar l’esport paralímpic, l’objectiu de ‘La Gota d’Aigua’

El sabadellenc Marc Casademont seguirà Òscar Salguero durant la preparació dels Jocs Olímpics / CEDIDA

Una problemàtica enquistada. El sabadellenc Marc Casademont, estudiant del darrer curs del grau Film&TV a la University of the Arts London prepara per al projecte de final de carrera un documental per visibilitzar i conscienciar sobre la desigualtat en què es troben els esportistes amb diversitat funcional per dur a terme la pràctica esportiva al més alt nivell.

El director de La Gota d’Aigua centrarà el documental en la figura del també sabadellenc Òscar Salguero, nedador paralímpic del Club Natació Sabadell: “A l’Òscar el conec de fa temps. Havíem coincidit al Teatre Sant Vicenç i més tard ens vam retrobar al Jaume Viladoms. Sempre havia intentat explicar la seva història, fins que el tribunal em va donar el vistiplau”, explica.

Ara, però, comença la part més complicada. Amb part de l’equip arreu d’Europa per les restriccions fruit de la pandèmia, el repte serà majúscul: “Tot l’equip que ens proveeix la universitat el tenim a Londres i és per això que hem engegat aquesta campanya a Indiegogo, que esperem poder finalitzar- la amb èxit”, reconeix. Tot i la situació, Casademont és optimista en la realització d’un documental que també comptarà amb banda sonora made in Sabadell. El seu germà, estudiant de l’ESMUC, serà l’encarregat de posar-hi la música.

El camí fins a Tòquio

En aquest documental, l’equip capitanejat per Marc Casademont serà l’ombra d’Òscar Salguero en el camí cap als anhelats Jocs Olímpics de Tòquio. Els entrenaments al CAR de Sant Cugat, al Club Natació i la participació en l’Open Internacional de Barcelona seran algunes de les parades en direcció cap al Japó.

Publicitat
Comentaris
To Top