Diners

Banc Sabadell es posiciona al costat de les pimes per fer el salt a la indústria 4.0

L’edifici del Banc Sabadell a la plaça de Catalunya de la ciutat
L’edifici del Banc Sabadell a la plaça de Catalunya / LLUÍS FRANCO

Dades, tecnologia (amb petites inversions) i talent analític. Aquests són els ingredients necessaris per aplicar la intel·ligència artificial (IA) a les pimes industrials, segons Pier Paolo Rossi, director d’Intel·ligència de Negoci del Banc Sabadell. “Només un 10% de les pimes usen el big data”, alerta. En aquest sentit, el director general adjunt de l’entitat bancària, Enric Rovira, assegura que “el banc està al costat de les pimes i micro empreses per fer el salt a la transició tecnològica”. Així s’exposava avui a la cinquena sessió del cicle de jornades de la Fundació per la Indústria, que posa en contacte grans empreses industrials amb petites i mitjanes empreses (pimes) per inspirar a través de casos d’èxit.

“La indústria actua com a eix vertebrador del desenvolupament econòmic i social d’un país, té una gran capacitat de desenvolupament”, diu Josep Roca, president de la Fundació per la Indústria. També ha destacat que “la banca ha estat part de la solució per frenar primer impacte de la crisi”.

Rovira va subratllar que el 45% dels ICO que el Banc Sabadell ha concebut han estat a empreses de Catalunya durant els últims mesos, uns 5.000 milions i 10.000 moratòries. També ha destacat que la intel·ligència artificial ha arribat a les empreses per quedar-s’hi: “No és una moda, i volem contribuir a facilitar aquesta transició als autònoms”. L’entitat ja ha impulsat eines basades en l’IA com Pulso, perquè els emprenedors puguin veure l’evolució dels diferents sectors; Nomo, una eina digital per unificar les gestions d’un negoci i controlar la comptabilitat i Kelvin Retail, un servei digital per monitoritzar un negoci. El director general adjunt destacava així mateix que s’han especialitzat en start-up, e-commerce i sostenibilitat.  Tanmateix, l’entitat ha creat una web específica sobre els fons europeus per ajudar les empreses. “Rebrem 140.000 euros, una part a fons perduts i l’altra a prèstecs que cal gestionar molt bé”, advertia.

De la seva banda, el grup Bon Preu també va aparèixer com una empresa referent en el salt digital.  De fet, el grup va ser la primera empresa a incorporar, l’any 1984, caixes amb escàners de punt de venda. “Tenir empenta és necessari, però sense les dades és totalment insuficient”, deia el seu director financer, Pere Anglada.

Durant la jornada també es va avançar que ProAcció, un programa d’ajudes de la Generalitat de Catalunya per acompanyar les pimes en la transformació digital, publicarà al març noves convocatòries d’ajudes  a pimes per incorporar aquesta transició amb partners tecnològics amb subvencions a fons perduts. 

Comentaris
To Top