Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament, obert a trobar un nou ús per al Llac Center

La diagnosi és compartida. Després de dues dècades de paràlisi, l’edifici del centre comercial Del Llac Center, a l’Eix Macià, pot aportar molt més a la ciutat. El Govern està disposat a acompanyar els propietaris per reactivar-lo, però com que es tracta d’una iniciativa privada, insta els propietaris a presentar una proposta, tal com apunten fonts de l’executiu local.

El centre comercial Del Llac Center, a l’Eix Macià / LLUÍS FRANCO

Per la seva part, els grups municipals amb representació a l’Ajuntament coincideixen que la seva trajectòria ha demostrat que no és viable com a centre comercial i comparteixen amb el Govern la voluntat d’acompanyar la propietat per donar un altre ús que sigui més profitós per a Sabadell que tenir l’edifici buit.

‘No’ a un centre comercial

Tant ERC com la Crida, Ciutadans i Junts coincideixen que posar un centre comercial al Llac Center no funcionaria. Els comerços que hi va haver van anar tancant en comptagotes i el darrer que ho va fer va ser el de calçats Ferreres, el 2018.  “L’ús inicial potser no seria el més indicat, vist com ha acabat”, resumeix el portaveu d’Esquerra al consistori, Gabriel Fernàndez. Els republicans voldrien que aquest edifici fos un generador d’ocupació i que dinamitzés la zona.

Per la seva part, la portaveu de la Crida, Nani Valero, manté aquesta mateixa posició i apunta que seria bo “veure com es poden reciclar aquests edificis”, remarcant que és millor que tinguin un ús que no pas que estiguin buits i recorda que al barri hi ha diferents necessitats com els mateixos jutjats. Tanmateix, Valero recorda que l’Ajuntament també té altres edificis patrimonials que “d’entrada hauria de prioritzar”, tenint en compte que aquest és privat.

Des de Ciutadans, el portaveu del partit, Adrián Hernández, recorda que els espais de recerca de Sabadell no han de quedar-se només a la Gran Via, al voltant del Taulí, i creu que també podrien arribar a l’Eix Macià. “L’Eix Macià no pot tenir un edifici més buit”, subratlla. I des de Junts, la seva portaveu, Lourdes Ciuró, assegura que seria una oportunitat per vincular la planta comercial a un espai d’art.

Suport des de l’Ajuntament

L’acompanyament municipal pot estar relacionat amb revisar els usos i les necessitats de la zona per mirar de trobar-hi una sortida que respongui als interessos de la propietat i a les necessitats de la zona, des de comerços a espais de treball, per exemple.

Precisament, Gabriel Fernàndez, al govern local a l’anterior mandat, assegura que l’Ajuntament va “explorar possibilitats” per centralitzar-hi algunes dependències municipals que actualment estan molt fragmentades. El republicà, però, afegeix que la intenció va quedar descartada per espai i la propietat, ja que es troba disseminada en múltiples participacions.

El Llac Center es transforma

Publicitat
Comentaris
To Top