Publicitat
Ciutat

“Sabia que molta gent del barri votaria Vox”

El vot de Vox es reparteix al conjunt dels barris perifèrics / LLUÍS FRANCO

Vox va ser la quarta força a Sabadell a les eleccions del passat diumenge 14 de febrer. Així i tot, en algunes zones de la ciutat, el partit d’extrema dreta va quedar entre els tres primers partits amb més suports. A les seccions 301 i 327 de les meses electorals del districte 3, que fan referència a zones de Ca n’Oriac i Sant Julià, en aquest ordre, Vox va ser la segona força més votada amb el 17,4% i el 17,9% dels vots, respectivament. Els veïns del districte ho viuen amb resignació i, a la vegada, amb preocupació.

La Carmen, veïna de tota la vida de Ca n’Oriac, no està sorpresa pels bons resultats de Vox al seu barri. Ella ho atribueix a “l’augment del descontentament de la població vers als polítics” i al “traspàs de vots de Ciutadans cap a Vox”. Tanmateix, ella no ha votat al partit d’extrema dreta, tot i que respecta “totes les opinions”. “Els partits diuen coses en campanya que no poden complir. La gent n'està farta i és per això que després creixen els extremismes”, diu.

La zona del barri de ca n'Oriac on Vox va quedar en segona posició/ LLUÍS FRANCO

Així mateix, el Manuel, de 67 anys, és una de les persones que, entre els anys 60 i 70, va arribar a Ca n’Oriac des d’Andalusia. El 14-F ell no va votar Vox, però el seu gendre sí, i també diversos dels seus amics del barri. “S’equivoquen votant aquest partit, perquè no aportarà cap solució per a Catalunya. Ens volen dividir entre catalans i espanyols. Jo vaig néixer a Jaén, però em sento català i no vull que em posin en cap bàndol”, afirma.

D’altra banda, a la secció 511 al districte 5, on els votants són dels Merinals, Vox també va quedar en segona posició (16,1% dels vots). I, finalment, a la secció 625 del districte 6, d’una zona del barri de les Termes, el resultat es va tornar a repetir i la formació verda va treure el 17,6% dels vots. La Consuelo, veïna dels Merinals, admet que “sabia que molta gent del barri votaria Vox”. Ella considera, però, que es tracta d’una “mala notícia” per a la democràcia. “Jo no vull ni en pintura partits com aquest. Tanmateix, Vox ha crescut molt pel desencantament de la població”, opina.

En la mateixa línia, la Manuela, que també viu al barri des de petita, afirma que és una “pena que Vox hagi tret tants vots als Merinals”. “No podem fer-hi res”, explica, amb resignació. I pel que fa a les Termes, l’Antonio explica que sap de gent del barri que ha votat Vox. Així i tot, es mostra molt sorprès en saber els resultats del partit d’Ignacio Garriga a Sabadell el 14-F. “Em deixes de pedra, anem malament”, indica. I per últim, la Juana també se’n fa creus: “L’extrema dreta no hauria de tenir mai cap suport”.

Zona del barri de les Termes/ LLUÍS FRANCO

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top