Ciutat

Salut fa la meitat de tests de coronavirus respecte al mes passat

El Departament de Salut va fer el 47,4% menys de tests del coronavirus a Sabadell la setmana anterior respecte al mateix període del mes passat. Concretament, la xifra de proves PCR o tests ràpids d’antígens va passar de les 13.014 que es van fer del 12 al 18 de gener a les 6.844 registrades del 12 al 18 de febrer, sempre segons les dades de la mateixa conselleria. En aquest sentit, la reducció de tests també s’ha donat a tota la comarca (-33,2%) i a tot Catalunya (-36,3%).

Una sèrie de tests ràpids d’antígens del coronavirus, en una imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

Com és d’esperar, el nombre de casos positius també s’ha reduït progressivament a mesura que s’han fet menys proves. Així, seguint el mateix període de temps, en un mes el percentatge de casos positius a Sabadell ha caigut un 71,2%, de 799 a 230. Escurçant la comparativa a una setmana vista, el nombre de proves PCR o tests d’antígens fets va caure un 25,5%, mentre que els casos positius van ser d’un 12,5% menys.

En l’àmbit del Vallès Occidental, la reducció de proves en el darrer mes és d’un 33,2%, mentre que els casos positius han baixat de 2.830 a 1.270 (-55,1%). A Catalunya, en el darrer mes s’han fet un 36,3% menys de proves diagnòstiques, mentre que els casos detectats han baixat un 61,5% en un mes.

El descens coincideix amb el moment en què els CAPs també estan centrats en la campanya de vacunació de la Covid-19.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top