Ciutat

El jutjat de vigilància penitenciària manté la semillibertat a Cuixart i Forcadell

Jordi Cuixart i Carme Forcadell, durant el judici al Suprem / T.S.

El jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya ha decidit mantenir el tercer grau penitenciari a Jordi Cuixart, empresonat a Lledoners. Com ja va fer aquest dimarts un altre jutjat de vigilància penitenciària amb Carme Forcadell, el magistrat considera que mentre resol el fons del recurs de la fiscalia s’ha de mantenir vigent la semillibertat per als polítics presos independentistes.

Es manté el tercer grau, també, per a Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Dolors Bassa. Sobre Joaquim Forn, el magistrat podria decidir aquest dijous.

Tant la defensa com el magistrat del Suprem consideren que cal aplicar la literalitat de la llei, que no preveu la suspensió cautelar fins a partir de la primera decisió judicial sobre el fons. Ara el jutjat haurà de resoldre el fons de l’assumpte.

Comentaris
To Top