Publicitat
Ciutat

Demanen intervenir ja al Castell de Can Feu

L’Associació Cultural Can Feu pressiona l’Ajuntament de Sabadell perquè acceleri els tràmits per mantenir el Castell de Can Feu. “Està que cau”, denuncia novament el president de l’associació, Aleix González. I reclamen que el consistori els escolti per refer la teulada, un dels primers passos a què es va comprometre el Govern municipal per salvar el Castell. La regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, explica que des de l’Ajuntament estan treballant en diverses propostes que presentaran properament a l’associació i a la ciutat. “Volem que el Castell sigui un espai amb vida i estem treballant amb aquest objectiu”, subratlla Molina.

El Castell de Can Feu, aquest dimecres / LLUÍS FRANCO

González assegura que en els darrers mesos no ha tingut notícies de la corporació municipal en relació amb el Castell i el pla anunciat el novembre passat per destinar 250.000 euros aquest any i la mateixa quantitat el 2022 per refer la teulada, garantir-ne la seguretat i posar fre al vandalisme que pateix des de fa anys. El consens entre els arquitectes sabadellencs coincideix amb la idea de recuperar primer la teulada, ja que “els edificis normalment cauen per la teulada. Si cau, tota la resta queda trinxat”.

La teulada del 1884

Des de l’Associació Cultural Can Feu volen que la nova teulada del Castell suposi recuperar l’original, documentada del gener del 1884. “Estem molt il·lusionats per un possible canvi de teulada i recuperar l’original, és una oportunitat única”, comenta Aleix González, que assegura que en el tema de la teulada “és on ficarem la banya, no és fer-la només, és fer-la a consciència”. Un dels motius per creure que és possible fer-ho és que a l’associació van recuperar l’exterior de la base de fang cuit del parallamps, que segons el seu president es va incloure a la teulada el 1890. I González afegeix que l’empresa que va instal·lar el parallamps original encara continua activa, Pararrayos Torrente, de Barcelona. Els membres de l’associació que vetlla per aquest edifici històric insisteixen que és un moment únic per recuperar-lo, un ara o mai, ja que asseguren que el seu estat de deteriorament avança sense pal·liatius.

Publicitat

La teulada original del Castell o Torre d'en Feu / CEDIDA (Associació Cultural Can Feu)

Per conèixer com era abans el Castell, per argumentar i defensar les seves peticions, des de l’associació Aleix González subratlla que “som molt curosos en l’àmbit històric, s’ha de tenir molta estima i documentació”. Per exemple, explica que han contactat amb Torrente i el parallamps –de set metres d’alçada– costaria 5.000 euros.

4,5 milions d’euros

L’Ajuntament va valorar en 4,5 milions d’euros l’octubre passat el que costaria rehabilitar tot el Castell. Una xifra que veu difícilment assumible completament.

Salvar el Castell de Can Feu, primer per la teulada

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top