Publicitat
Ciutat

FEMvallès proposa trens semidirectes per a Rodalies

Un tren de Rodalies a l'estació de Sabadell Centre / VICTÒRIA ROVIRA

La plataforma FEMvallès considera indispensable que la Generalitat de Catalunya impulsi un servei de trens semidirectes per agilitzar els trajectes de Rodalies. Amb la futura construcció de l’estació de Can Llong i les possibles parades de l’hospital Taulí i la Rambla, “els trajectes seran molt més lents”, destaca el vocal de la plataforma, Manel Larrosa, malgrat que celebra que el pla de Rodalies 2020-2030 inclogui aquesta parada. 

Però considera imprescindible oferir trens semidirectes en un servei intercalat. En aquest sentit, també es mostra satisfet per la construcció del túnel del Turó de Montcada, que “no tindrà cap impacte ambiental” i que reduirà el trajecte entre Sabadell i Barcelona. Larrosa sosté que és una bona notícia “parcial”: “Són obres que fa anys que haurien d’estar acabades, tenim un dèficit d’inversions molt gran respecte a Madrid”, i afegeix que cal projectar el futur ferroviari del Vallès.

Amb perspectiva de futur

Tapar forats que fa anys que hi són. Amb aquestes paraules, des de FEMvallès han reclamat que es continuïn programant les inversions a les línies vallesanes de Rodalies, i han instat la Generalitat a plantejar quin servei cal prestar. “Cal que el pla sigui més ambiciós, que no es perdi de vista l’horitzó”, destaca el vocal de la plataforma. El pla “resol les immediateses que no funcionen fa temps” i la “urgència fa que no hi hagi visió de futur”, critica Larrosa.

Des de l’any 2013, quan la plataforma va encarregar un estudi a l’ATM per estudiar la viabilitat de noves estacions, només s’ha construït una nova parada, la de Santa Perpètua de Mogoda. Recorden que hi ha nodes “urgents”, com el d’Hospital General i Volpelleres, que “no poden esperar fins al 2025”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top