Ciutat

La Crida demana més inversió i actuacions per connectar el Ripoll i la ciutat

Vista del riu Ripoll / LLUÍS FRANCO

La Crida demana al Govern municipal que reactivi el Programa d’actuacions – Parc Ripoll Sabadell per desenvolupar-lo en els pròxims 5 anys. Es tracta d’un full de ruta, elaborat l’any 2019 pel govern anterior, que proposa 18 actuacions a impulsar al Parc Fluvial relacionades amb la natura, l’accessibilitat i les activitats a desenvolupar-hi. Té l’objectiu de millorar la connexió de la zona amb la ciutat. Una aposta per la qual reclamen que l’Ajuntament destini recursos econòmics, provinents de l’Ajuntament, de fons europeus o de vies d’aportació privada.

“No volem que el programa quedi en un calaix. Té una base molt ben formulada, amb un treball tècnic molt rigorós”, reclama la regidora Nani Valero. El document va ser realitzat per l’Ajuntament amb la participació de la Unió Excursionista de Sabadell, l’Adenc, Amics del Ripoll i el CIESC, a més de comptar amb assessorament tècnic. “És l’espai més singular de Sabadell, que fa de frontissa entre el teixit urbà i el Rodal. En el futur ha d’esdevenir el gran parc de la ciutat, que la vertebri de nord a sud, on convisquin els valors naturals, patrimonials i paisatgístics amb la indústria neta, l’horta i el lleure”, demana el document que la Crida presentarà en forma de moció en el pròxim ple de març.

Des del grup municipal, ressalten que, des dels anys 90, “s’ha fet un tom” al mal estat que presentava el riu, amb diferents inversions que, acumulades, arriben als 45 milions d’euros. D’aquesta manera, defensen, “es va recuperar la fauna i bona part d’espais naturals i de lleure”. Ara bé, manifesten que “en els últims anys les inversions han patit una decaiguda molt important”. El programa explora solucions ambientals, de lleure, relacionades amb el patrimoni o de connexió amb els barris.

Comentaris
To Top