Publicitat
Ciutat

Un abocador descontrolat degrada l’entorn del riu Ripoll

S’ha convertit en un punt habitual de residus des de fa mesos. Es reclama més patrullatge per part de les autoritats competents

L’abocament està situat sota el pont de la B-140, a la llera del riu / D.S.

Una cinquantena de pneumàtics, para-xocs, runa i d’altres deixalles es poden trobar a l’abocador il·legal que des de fa diversos mesos s’ha descontrolat a sota del pont de la carretera B-140 al seu pas pel riu Ripoll, a tocar de Sabadell, al bell mig del Parc Fluvial del Ripoll. L’abocament, a la llera del riu, ha generat malestar entre veïns de la zona que freqüenten aquest espai, tal com explica Óscar Sánchez que lamenta que “fa anys que aquest tema està sobre la taula de l’administració corresponent, però contínuament hi ha deixalles”.

El crit al cel també arriba des de l’Adenc, qui a través del seu president, Joan Cuscó, afirma que “aquest abocador fa basarda. En general, hi ha un relaxament i una sensació d’impunitat”, explica. En la mateixa línia, exposa quines han de ser les claus per acabar amb aquests abocaments incontrolats. “Cal fer més patrullatge en aquestes zones marginades per enxampar aquests individus. I si és necessari per posar fi a aquestes activitats intolerables, recórrer a càmeres de videovigilància”, afirma amb rotunditat.

Com que es tracta de residus en zona urbana i sense que aquests estiguin en domini públic hidràulic obstaculitzant el pas de l’aigua, la competència recau sobre l’Ajuntament de Barberà del Vallès, que coneixedor del cas explica que “malauradament és un punt habitual d’abocament de residus. S’ha convertit en un abocador incontrolat des de fa temps. Ho hem posat en coneixement de les autoritats”, expliquen fonts del consistori.

Investigació en curs

Per les característiques dels residus, no es descarta que al darrere hi hagi un taller mecànic en una situació irregular, motiu pel qual s’ha posat en coneixement de les autoritats perquè indaguin sobre l’origen. Actualment, des de l’Ajuntament s’està a l’espera de rebre l’avís per retirar els residus. Sobre la taula, s’assegura que s’està treballant per acabar amb aquest abocador: “S’estan valorant diferents propostes d’actuació preventives o correctives, per tal d’evitar aquests abocaments incívics i que malmeten l’espai natural”, finalitzen.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top