Publicitat
Oci i cultura

La Fira del Llibre Feminista, en format reduït i en ‘streaming’

Aquest matí ha tingut lloc l’acte de presentació de la 6a edició l’esdeveniment al Casal Can Capablanca

Moment de la presentació de la 6a edició de la Fira/ VICTÒRIA ROVIRA

La Fira del Llibre Feminista s’adapta a les circumstàncies de la Covid i totes les seves activitats es faran en format “reduït i íntim” de manera presencial amb limitació d’aforament, tot i que es podran seguir també ‘on-line’ en streaming. Així ho han explicat els membres de l’organització en l’acte de presentació de la 6a edició de la Fira, que ha tingut lloc aquest matí al Casal Can Capablanca, on hi han assistit una quinzena de persones.

Des de l’organització han apuntat que han hagut de “reinventar per tirar endavant l’esdeveniment”. Tanmateix, han admès que hi haurà activitats que enguany no podran realitzar, com per exemple, “el bany d’espurnes” que es feia cada edició a la plaça del Doctor Robert. De totes maneres, les activitats s’allargaran fins al dia 21 de març.

Dues de les organitzadores de la Fira/ VICTÒRIA ROVIRA

De fet, la majoria de les activitats es duran a terme a les llibreries de la ciutat, a qui els organitzadors han agraït la seva “comprensió i dedicació” en la Fira. Dit això, la temàtica de la Fira d’aquest any, segons els seus creadors, és “l’emergència social, sanitària i política” al país per posar el punt de mira en la “salut” i “la igualtat de gènere efectiu” en la ciutadania.

D’altra banda, tres membres de la cooperativa Col·lectiu Punt 6, que han assistit presencialment a l’acte, han presentat el seu llibre Urbanismo Feminista (editorial Virus), que és un dels pals de paller de la Fira del Llibre Feminista. D’entrada, Roser Casanovas ha explicat que les membres de la cooperativa provenen “de llocs i àmbits diferents”, però que s’han unit per “treballar pel feminisme”. I d’aquesta unió va sorgir la idea d’escriure un llibre: Urbanismo Feminista. “Vam començar com un grup d’investigació feminista i hem escrit un assaig en molt poc temps”, ha dit la Roser.

Tres de les cinc membres del Col·lectiu Punt 6: Roser Casanovas, Sara Ortiz i Blanca Valdivia/ VICTÒRIA ROVIRA

Per la seva banda, Sara Ortiz ha fet referència al fet que el Col·lectiu Punt 6 van començar a escriure el llibre l’any 2017, just quan es van convertir en una cooperativa. “Som cinc sòcies cooperatives que estem orgulloses d’haver elaborat un llibre entre totes. No ha estat fàcil, però hem tingut la gran ajuda de l’editorial Virus. A més, hem de dir que no és un assaig amb tecnicismes i tothom el pot entendre perfectament”, ha exposat Ortiz.

Per últim, Blanca Valdivia ha fet referència al contingut d’Urbanismo Feminista. Ella ha afirmat que el llibre critica, des del punt de vista de les autores, “a l’urbanisme fet pel patriarcat dirigit només al 50% de la població, els homes”. “Es tracta d’un llibre molt crític amb el patriarcat i el capitalisme”, ha afegit. Per acabar l’acte, les membres del Col·lectiu Punt 6 han repassat el contingut dels sis capítols i han explicat que el pròleg va a càrrec de l’urbanista Zaida Muxí. 

Publicitat
Comentaris
To Top