Publicitat
Ciutat

Sabadell conmemora el 45è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica

L'Ajuntament de Sabadell ha commemorat el 45è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica a través d'un acte ahir dissabte a la Casa Duran, on hi van assistir, entre d'altres, el delegat del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, i la segona tinenta d'alcaldessa, Marta Morell. La ciutat vallesana, a través l'associació sabadellenca sense ànim de lucre Taller d'Art, Cultura i Creació, té un agermanament amb Argub, una ciutat del Sàhara Occidental.

Durant l'acte, Morell va confirmar que el compromís de Sabadell amb la República Àrab Sahrauí Democràtica és ferm i va denunciar la vulneració de drets que pateix la població en aquesta regió. Així mateix, dos autobusos de Transports Urbans de Sabadell (TUS) portaran la bandera de la regió durant quinze dies i recorreran tots els carrers de la ciutat per reivindicar la causa del poble sahrauí.

Autobús del TUS vinilat per la ocasió/ AJUNTAMENT DE SABADELL

L'agermanament es manté des del 1989

L’any 1989, l’alcalde de Sabadell, Antoni Farrés, i Mulay Baibat, representant de la República Àrab Sahrauí Democràtica, i en nom de la ciutat de l’Argub (Sàhara Occidental), van signar un acord d’agermanament entre ambdues ciutats amb la finalitat de treballar conjuntament en l’avenç del camí de la pau, la llibertat i el progrés. De fet, Sabadell es va convertir en la segona ciutat de l’estat espanyol en signar un acord amb el territori sahrauí.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top