SANT QUIRZE

Sant Quirze limitarà la velocitat a 30 quilòmetres per hora

Aparcament de Sant Quirze / LL. FRANCO

Sant Quirze del Vallès ha aprovat una nova regulació que afectarà la circulació de vehicles al municipi, a partir del 2 de novembre. La intenció de la nova ordenança serà donar prioritat als vianants i afavorir  models de transport sostenibles, com bicicletes, patins o patinets.

La novetat principal serà que la velocitat es limitarà a 30 quilòmetres per hora als carrers d’un únic sentit. En aquestes vies, a més, les bicicletes, els patinets i els patins tindran prioritat sobre els cotxes, encara que no sobre els vianants.

La nova normativa també fixarà àrees de prioritat per a vianants i carrers residencials on la velocitat encara es rebaixarà més. Es fixarà en 20 quilòmetres per hora.

Paral·lelament, s’expulsarà a moltes zones del municipi els vehicles més grans. Els que tinguin una llargària superior als 10 metres o pesin més de 3.500 quilograms no podran circular pel nucli urbà, el centre antic ni les urbanitzacions.

La regulació va ser presentada al ple municipal del mes de febrer. L’Ajuntament afirma que “l’ordenança pretén donar resposta al canvi tecnològic i a una conscienciació ecològica més alta”.

Patinets elèctrics, limitats

L’ordenança afectarà patinets elèctrics. No podran circular a més de 25 quilòmetres per hora, a cap via del municipi. El seu ús estarà prohibit als menors de 16 anys.

Comentaris
To Top