Publicitat
Oci i cultura

‘El Muntaplats’, intriga i humor a parts iguals en una obra immersiva

La Quartera esdevé sala teatral i acull aquestes setmanes una nova obra de la companyia AlGalliner / VICTÒRIA ROVIRA

L’obra de teatre El Muntaplats, escrita el 1957 pel dramaturg britànic Harold Pinter, ha arribat a Sabadell de la mà d’AlGalliner, sota la direcció d’Albert González. La companyia ja ha estrenat, amb èxit de públic, les seves dues primeres funcions del muntatge teatral a La Quartera de Can Capablanca, els dies 26 i 27 de febrer. L’obra barreja humor amb intriga i tensió, i assenyala paral·lelismes amb l’actualitat per qüestionar les normes establertes per l’statu quo i el sistema polític.

El públic es troba just al costat de l’escenari, la qual cosa fa que tingui una experiència molt immersiva / VICTÒRIA ROVIRA

Dit això, els actors sabadellencs Santi Ricart i Òscar Castellví són els encarregats de representar els personatges del Ben i el Gus, respectivament, dos assassins a sou que esperen en un soterrani que els sigui assignada la seva següent missió. De fet, tota la funció es desenvolupa en aquest soterrani, representat per un espai petit a La Quartera, on el públic es troba a poc més de dos metres dels actors, la qual cosa provoca una immersió total en l’obra dels assistents a la sala.

El Muntaplats s’inicia amb els dos protagonistes en els seus respectius llits. El més veterà, el Ben, llegeix el diari, mentre que el Gus es lliga les sabates. Tot sembla tranquil fins que comencen a rebre missatges a través d’un muntacàrregues que es troba al final del soterrani i que connecta amb una habitació superior, i que sembla ser la manera de comunicar-se  del seu cap amb ells. Així i tot, els missatges no tenen cap sentit i el nerviosisme i la desesperació es fa evident entre els dos sicaris, tot i que els tocs humorístics no deixen d’aparèixer.

El Ben, interpretat per Santi Ricart, esbronca al seu company en un moment de tensió de l’obra / VICTÒRIA ROVIRA

L’única cosa que saben de la seva futura víctima és que apareixerà per la porta del soterrani, moment en què hauran d’actuar amb celeritat. El Gus, pres per la inquietud, li fa preguntes absurdes al seu company, a qui li fa perdre la paciència més d’una vegada generant una confrontació dialèctica entre els dos. L’obra finalitza amb un moment de tensió final que fa aixecar els espectadors de les seves cadires per aplaudir la representació.

En definitiva, la intenció de Harold Pinter, premi Nobel de Literatura, és fer una metàfora sobre els engranatges del poder i la violència, lligats a la comèdia, per fer qüestionar al públic les normes establertes per l’statu quo i el sistema polític en l’actualitat.

El Gus es comunica amb el seu cap, que es troba a l’habitació superior / VICTÒRIA ROVIRA

Bona acollida del públic

El Muntaplats ja s’ha estrenat els dies 26 i 27 de febrer. Les següents funcions seran els dies 4, 6, 7, 12, 13 i 14 de març, els divendres i dissabtes a les 20 h i els diumenges a les 19 h. El públic ha rebut amb els braços oberts l’obra i la demanda d’entrades ha sigut molt gran. De fet, AlGalliner va decidir fer dues funcions més, els diumenges, per poder donar la possibilitat a més gent de veure El Muntaplats a La Quartera.

Publicitat
Comentaris
To Top