Publicitat
Ciutat

Empreses sabadellenques signen un manifest per demanar la fi dels aldarulls i “recuperar la convivència”

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en l'acte convocat per les patronals a l'Estació del Nord / ACN

Tres-centes entitats empresarials, conjuntament amb les patronals Foment del Treball Nacional i Pimec, van reclamar la fi dels aldarulls dels darrers dies amb un acte conjunt i la lectura d’un manifest, aquest dijous a l’Estació del Nord de Barcelona. Entre les associacions signants del text que demana a les administracions exercir l’autoritat democràtica “sense complexos per recuperar la convivència als carrers”, n’hi ha de sabadellenques, com el Gremi de Fabricants de Sabadell, el Consell Intersectorial d’Empresaris, el Banc Sabadell i Texfor, a més d’altres comarcals. El document es titula “ja prou, centrem-nos en la recuperació”.

Empresaris i patronals deixen constància de la seva preocupació pels saquejos i les destrosses a béns públics i privats, que han projectat unes imatges internacionalment que temen que puguin afectar el turisme de qualitat, les inversions i el talent.

Un manfiestant crema un contenidor en una de les protestes de Sabadell en contra de l’empresonament de Hasél / LLuís Clotet

“Respectem l’exercici dels drets fonamentals de reunió i manifestació. Però aquests drets s’han d’exercir de forma cívica i pacífica, tant quan s’expressen adhesions com quan s’expressen protestes, amb respecte per la llibertat, la seguretat i els bens de tothom”, demana el manifest. Les entitats empresarials expressen que “cap causa justifica actituds violentes”, una via que “destrueix llocs de feina”. En relació a les actuacions de les darreres setmanes, mostren el seu suport als Mossos d’Esquadra.

Paral·lelament, els signants demanen que es constitueixi un govern estable, cohesionat i actiu a Catalunya, amb capacitat per plantar cara a la crisi econòmica i que defensi l’economia productiva. També demanen al Govern espanyol que impulsi ajudes directes a empreses, autònoms i sectors afectats, immediatament, a més de confeccionar un Pacte de País per fer front a la situació actual.

Publicitat
Comentaris
To Top