Ciutat

La façana de la nau Bosser ha de quedar neta per seguretat

La fàbrica Bosser, del carrer d’Alemanya
La fàbrica Bosser, del carrer d’Alemanya / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha requerit formalment a la propietat de la fàbrica Bosser que retiri els estabilitzadors de la façana ubicats a l’espai públic així com les tanques metàl·liques que l’envolten i les dues grues que hi ha a l’interior. Aquest immoble es troba entre els carrers d’Alemanya i Ferran Casablancas, al Centre.

Com que la façana està protegida, el requeriment exigeix que aquests estabilitzadors es col·loquin a l’interior de la finca per continuar-la mantenint. Per fer-ho, els propietaris hauran de demanar una llicència d’obres majors i quan estigui fet el canvi certificar-ho davant de l’Ajuntament. Tot i que és difícil dir quan serà, si no hi ha cap contratemps com a mínim passaran dos mesos fins que comencin les obres per fer-ho. La regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, ha explicat al D.S. que s’ha fet aquest pas per seguretat, per millorar la imatge del carrer i donar resposta a les queixes veïnals.

D’aquesta manera, segons Molina, “es pretén que la via pública tingui sentit i treure-hi tot el que hi ha perquè ara mateix és una problemàtica”. A la degradació de l’edifici cal sumar-hi els problemes de visibilitat que comporten les tanques a la cruïlla –alhora, focus de brutícia–, així com la reducció de la vorera i d’aparcament que provoquen les tanques i els estabilitzadors a peu de carrer.

La regidora remarca que “des que vam entrar al Govern teníem clar que això s’havia de treure”. Es tracta d’una feina iniciada per l’anterior equip de govern, el quadripartit. Fonts de l’executiu d’aleshores expliquen que es van fer diferents requeriments a la propietat en aquesta línia. Els propietaris de l’immoble van rebre el requeriment el dijous passat, 25 de febrer, i des d’aleshores tenen 10 dies hàbils per presentar al·legacions.

Comentaris
To Top