Ciutat

Discreta participació a la vaga dels sanitaris

Un centenar de persones han participat aquesta tarda en una concenctració davant del Taulí en motiu del primer dia de vaga del sector sanitari. Durant prop de 10 minuts han tallat la Gran Via sense més incidents. La principal reivindicació és un canvi del model sanitari que no estigui centrat en l’atenció hospitalària i tingui més en compte l’atenció primària i domiciliària.

En un moment de la concentració els assistents han tallat la Gran Via / VICTÒRIA ROVIRA

La treballadora sanitària i portaveu del sindicat COS Xus Merino, ha reconegut que la convocatòria ha congregat poques persones perquè la convocaven sindicats minoritaris (CGT, USOC, CATAC, COS, Infermeres per Catalunya i PSI Lluitem) i els majoritaris com la UGT, CCOO, Metges de Catalunya i la FAPIC no en són partidaris per evitar aglomeracions i possibles contagis. Els iaioflautes també han participat en la concentració. La seva portaveu, Tere Ibáñez, ha assegurat que "les retallades maten i s'ha demostrat aquesta pandèmia" i ha afegit que "ens agradaria que vinguéssin més usuàries i usuaris a reclamar".

Merino ha llegit un manifest en què reclamen una sanitat de gestió, titularitat i provisió 100% públiques, un conveni laboral únic del sector i assegurar “en tot moment” la protecció laboral dels treballadors -en referència a la manca de mascaretes i la resta de materials dels equips de protecció individual (EPI) durant els primers mesos de pandèmia- entre altres. A partir del 15 de març, la intenció és fer vaga cada dilluns a les 12 h durant una breu estona a les portes de l’hospital. Els convocants de la vaga a tot Catalunya mantindran la protesta fins que el Departament de Salut es reuneixi amb ells per escoltar-los.

La vaga coincideix amb el primer any des de l’inici de la pandèmia del coronavirus i hi participen  la majoria de col·lectius que treballen en les cures.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top