PATRIMONI DE SABADELL

La sortida del sol, retratada cada dia

Des de fa prop de quatre anys, l’artista sabadellenca Montserrat Senserrich fa una foto de la sortida del sol des de la terrassa de casa seva i l’envia a una trentena d’amics i familiars. Però des de l’inici del confinament també la publica cada dia al grup de Facebook Patrimoni Sabadell i s’ha convertit en un clàssic de la xarxa social, tal com reconeix ella mateixa. “Per la pandèmia molta gent estava agraïda per aquest bon dia”, explica l’autora.

La sortida de sol d’aquest passat dimarts 9 de març / MONTSERRAT SENSERRICH (CEDIDA)

La foto sempre la fa ben d’hora, quan es lleva, i això depèn del moment de l’any i de quan surt el sol. Ara, per exemple, la fa cap a les 7.20h, però a ple hivern esperava fins a quarts de nou del matí. Superat el primer any de la Covid-19, i amb pràcticament fotos de tot l’any menys alguns dies de vacances, Montserrat Senserrich les està seleccionant totes per fer un gran mural i exposar-les. Més enllà de la qualitat tècnica que puguin tenir les imatges -capturades amb el mòbil-, la sabadellenca en destaca el rigor, la constància i el moment històric en què les ha fet, faci sol, el cel estigui ennuvolat o plogui. Senserrich afegeix que “sempre m’ha atret mirar el cel”, una afició que en part l’ha portat a fixar-se en altres coses de la ciutat, com l’orientació del sol i la seva evolució i a fer aquestes fotografies.

Un dels reptes que té cada matí és trobar la manera de no repetir el mateix enquadrament del dia anterior. I en aquest sentit, viure a la part alta d’un edifici de la ronda de Zamenhof li permet tenir diferents vistes panoràmiques de la ciutat, com la de la imatge d’aquest dimarts i que acompanya l’article en què també es reflecteix part del patrimoni històric de la ciutat, amb la xemeneia de l’Artèxtil, la Puríssima, l’Escola Pia i Sant Fèlix.

Montserrat Senserrich. Una artista polièdrica amb ganes de saber-ne més

Comentaris
To Top