Publicitat
Ciutat

El torrent de Colobrers torna a ser transitable gairebé un any i mig després

Fa dues setmanes es van arranjar les darreres passeres, a tocar de l’accés de Can Moragues / lluís franco

El torrent de Colobrers torna a ser transitable al llarg del seu recorregut des dels accessos de Can Pagès i Can Moragues gairebé un any i mig després. Les obres d’arranjament de dues passeres, finalitzades la darrera setmana de febrer, han posat punt final a molts mesos sense tenir el torrent en òptimes condicions.
“Podem dir que el torrent està, ara com ara, molt recuperat de com el teníem fa un any”, explica Llorenç Ibáñez, coordinador de Medi Natural de CIPO, l’empresa encarregada de les tasques de manteniment al torrent de Colobrers.

A més, s’ha aprofitat per elevar el nivell dels pilars, ja que aquestes passeres es descalçaven freqüentment amb l’augment del cabal. “Havíem rebut queixes perquè s’havien de mullar en aquesta zona del torrent. Ara, a esperar la pròxima riuada”, lamenta Ibáñez.

Tanmateix, i en el marc d’aquestes obres de manteniment, el gener passat es va col·locar una barana a la zona de la Foradada pel risc de despreniments. “No es pot abaixar la guàrdia i cal continuar fent manteniment en un entorn fràgil, que davant l’augment de visitants erosiona el terreny i genera desperfectes”, alerta.

Un espai a l’UCI des del 2019

Unes pluges torrencials l’octubre del 2019, que van endur-se torrent avall quatre passeres i van provocar esllavissades a la zona de Can Pagès, van ser l’inici d’un llarg període en què el torrent ha estat tancat diversos mesos. Sense temps per refer un dels racons amb més encant de la ciutat per la seva riquesa ecològica, paisatgística i amb fauna diversa, el pas del temporal Glòria va obligar l’Agència Catalana de l’Aigua a intervenir-hi duent a terme treballs de restauració el juliol passat. Ara, un any i quatre mesos després, surt de l’hospital.

Publicitat
Comentaris
To Top