Publicitat
Diners

El FEI i el Banc Sabadell mobilitzen 148 milions d’euros per a pimes

L’edifici del Banc Sabadell a la plaça de Catalunya de la ciutat
L’edifici del Banc Sabadell a la plaça de Catalunya de la ciutat / LLUÍS FRANCO

El Fons Europeu d’Inversions (FEI) facilitarà al Banc Sabadell una garantia de 103 milions d’euros i permetrà a l’entitat mobilitzar un total 148 milions per finançar la recuperació econòmica de pimes i empreses que tinguin entre 250 i 500 empleats. Aquesta és la primera operació del FEI a l’Estat sota el marc del Fons Paneuropeu de Garantia (EGF) i permetrà donar suport a empreses tecnològiques en primeres etapes i companyies del sector d’energies renovables.

L’EGF va ser aprovat pel Consell Europeu el 23 d’abril del 2020 com a part del paquet de mesures de resposta de la Unió Europea davant l’impacte de la pandèmia. Aquest fons està operatiu des d’octubre i té com a objectiu donar suport a les empreses, especialment pimes. Els préstecs que el Banc Sabadell es compromet a canalitzar aniran destinats a impulsar les inversions de les pimes.

En concret, estarà adreçat a start-ups via operacions de venture debt i a companyies del sector renovables amb productes com préstecs per a l’autoconsum fotovoltaic o préstecs subordinats a llarg termini per a parcs, entre d’altres. El director general del Banc Sabadell, Carlos Ventura, ha assegurat que l’acord amb el FEI, sota el marc de l’EGF, “reforça” les capacitats de l’entitat d’oferir solucions de finançament a les startups.

“Amplia les possibilitats de les companyies renovables mitjanes de finançar-se en moments clau”, diu.

Publicitat
Comentaris
To Top