Ciutat

El futur dels bars: un 20% dels locals passaran a altres mans i es consolida el ‘take-away’

Els restaurants ja funcionen sense franges, però sense sopars
Els restaurants ja funcionen sense franges, però sense sopars / LL.F.

Un any de restriccions, tancaments i limitacions. La crisi de la Covid ha afectat de ple l’hostaleria i ja es comença a projectar el seu futur a Sabadell. Les dades del Gremi Comarcal d’Hostaleria apunten que un 20% dels establiments a la ciutat canviaran de mans a causa de la crisi, i un altre 20% del total haurà de tancar.

El sector també està immers en un procés de canvi: “L’hostaleria s’està reinventant”, assegura el president del Gremi Comarcal, Jordi Roca. En aquest sentit, sosté que ja s’ha consolidat el servei take-away als establiments i preveu que serà un ingredient sine qua non a l’hostaleria del futur. També ja s’està començant a veure l’arribada a la ciutat d’una nova tendència: la cuina internacional. “Encara és d’hora per atrevir-se a parlar de futur, però ja s’està veient que estan triomfant les noves cuines [productes internacionals] i els establiments que funcionen per emportar”, explica Roca. 

Caiguda del 37%

La restauració continua sent un dels sectors més afectats a Sabadell, per sota de l’activitat econòmica d’hotels i agències de viatges, segons les dades de l’aplicació Pulso de Banc Sabadell. De fet, el sector hostaler ha ingressat aquesta setmana el 63,6% respecte al mateix període del 2020, quan encara no s’havia decretat el tancament forçós per l’estat d’alarma.

Diversos propietaris entrevistats pel D.S. sostenen que ha estat un any per replantejar el negoci: “A partir d’ara deixarem l’oferta de take-away. És un extra que ens emportarem”, sosté el Pep, propietari d’un frànkfurt d’Espronceda. El Carlos, que regenta un bar al polígon de Gràcia, ha canviat el seu model de negoci: “Ara fem molt més entrepà calent”, diu.

Comentaris
To Top