Publicitat
Vallès

Puja un 31% la matriculació de cotxes elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes

El sector empresarial de l’Eix de la Riera de Caldes aposta per l’elèctric
El sector empresarial de l’Eix de la Riera de Caldes aposta per l’elèctric / CEDIDA

Creix l’interès pels vehicles elèctrics a l’Eix de la Riera de Caldes, una àrea econòmica que sobretot concentra activitat industrial. Només en el darrer any es van matricular una cinquantena de vehicles elèctrics, la majoria dels quals eren turismes (41). Unes xifres que suposen un augment del 31% en l’aposta per aquest model de mobilitat.

Des de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda consideren que es tracta de dades molt optimistes, i més tenint en compte que el 2020 ha estat un període de recessió econòmica. “Mentre que el parc de vehicles gairebé només ha crescut en un 0,1%, el dels elèctrics sí que ho ha fet, en un 31% a la Riera de Caldes”, expressen. A Santa Perpètua, més concretament, es van matricular 13 vehicles elèctrics, un augment del 34%.

En qualsevol cas, la regidoria de Desenvolupament Local del municipi considera que el nombre absolut de vehicles elèctrics encara és baix. Tanmateix, exposen que el nombre de turismes d’aquesta tipologia que hi ha a l’Eix de la Riera de Caldes és més alt que la mitjana de la resta de Catalunya, on per contra hi ha més ciclomotors i motocicletes elèctriques.

“La inèrcia del sector provoca que la inversió inicial per adquirir els models elèctrics encara sigui massa elevada si es compara amb la dels vehicles de combustió”, assenyala l’informe de Desenvolupament Local de Santa Perpètua. Tot i això, apunten que la diferència s’amortitza en pocs anys.

Publicitat
Comentaris
To Top