Ciutat

Els casos de coronavirus cauen a la meitat des del gener

Vacunació als Merinals, la setmana passada

La taxa de positius ha passat de 219,22 a 96,92. També hi ha una davallada d’ingressos al Taulí (-49%)

Imatge d'arxiu de la vacunació als Merinals, el mes de febrer / VICTÒRIA ROVIRA

El nombre de casos de coronavirus diagnosticats des de l’1 de gener fins al 13 de març ha caigut un 55,79%, més de la meitat. La millora de la situació epidemiològica a causa de les restriccions més la campanya de vacunació que va començar el passat 27 de desembre són els dos factors clau que expliquen aquesta davallada. A principis d’any Sabadell tenia 219,22 casos per cada 100.000 habitants i ara en té 96,92 segons les dades del Departament de Salut.

Al Taulí, que atén unes 400.000 persones, la meitat de les quals de Sabadell, el nombre de persones ingressades per Covid-19 també ha caigut a la meitat des del 4 de gener fins al 12 de març. Si bé l’any va començar amb 138 pacients hospitalitzats per aquesta malaltia, segons les darreres dades de la corporació sanitària ja en són 70, un 49,28% menys.

Situació inestable

Tot i que vistes en perspectiva les dades conviden a l’optimisme, aquesta darrera setmana reflecteix que s’ha aturat el descens que s’ha produït durant tot el mes de febrer i la primera meitat del mes de març.

Pel que fa al nombre de casos, entre l’11 i el 13 de febrer la taxa de positius per cada 100.000 habitants ha pujat 8 punts, de 88,61 a 96,92 i a Sabadell es detecten uns 200 casos nous diàriament. El risc de rebrot és un altre indicador que, tot i no pujar bruscament, està remuntant des del 7 de març, passant de 171 a 221 el dia 13.

Després de superar la tercera onada, la famosa corba, de totes maneres, ja va registrar un petit repunt entre el 21 de febrer i el 4 de març. Tot i el petit repunt de les darreres dues setmanes, la situació és ara similar a principis de desembre, quan hi havia confinament de cap de setmana.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top