Ciutat

El Taulí i la UAB creen una nova unitat d’investigació en nefrologia

El Dr. Ibeas, un dels impulors de la unitat mixta d'investigació / VICTÒRIA ROVIRA

L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí i l’Escola d’Enginyeria de la UAB han constituït un nou grup de recerca tal com han anunciat aquesta setmana en un comunicat. Es tracta de la Unitat Mixta ‘Intel·ligència Artificial aplicada a la Nefrologia’ formada pel grup de recerca de l’hospital A9G4 de Nefrologia clínica i liderat pel Dr. José Ibeas, i el grup Wireless Information Networking de la universitat vallesana.

Amb la nova aliança s’espera desenvolupar models predictius basats en  simulació computacional i intel·ligència artificial del fracàs de l’accés vascular de pacients en hemodiàlisi. També es pretén investigar la progressió de la insuficiència renal crònica i desenvolupar models predictius sobre l’aparició de complicacions cardiovasculars o de sèpsia i la seva relació amb la mortalitat o l’evolució crítica dels pacients.

La col·laboració entre els dos grups no es nova i des de fa cinc anys s’han generat diferents línies de recerca, innovació i docència.

Comentaris
To Top