Ciutat

Les obres del parc de les Aigües començaran a l’estiu

El parc de les Aigües, amb la Mola al fons, el novembre passat / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament de Sabadell preveu adjudicar en les pròximes setmanes la tercera i última fase de les obres del parc de les Aigües, a Can Llong. Des d’aleshores poden passar tres mesos fins que comencin efectivament els treballs i això porta a preveure que segons el calendari no començaran fins a l’estiu, previsiblement abans de l’agost, segons fonts municipals.

A la tercera

La dita popular diu que la tercera és la bona i així s’espera que sigui després que dues empreses adjudicatàries renunciessin anteriorment a fer les obres, la qual cosa, sumada a la pandèmia, ha provocat que si tot va bé acabin amb gairebé dos anys i mig de retard. Els treballs tenen una durada prevista de 12 mesos i segons la previsió inicial haurien d’haver començat el primer trimestre del 2019, acabant així a principis del 2020. Seguint el mateix càlcul, no es preveu tenir enllestit el parc abans de l’estiu del 2022.

El parc de les Aigües és una de les grans inversions del Govern. La tercera fase és la principal i té un pressupost de 4,1 milions d’euros. Ubicat entre la ronda d’Europa i l’avinguda d’Estrasburg a l’altura de la plaça de Còrdova, té una extensió de 61.171 metres quadrats. Quan estigui acabada, aquesta nova àrea verda tindrà 311 arbres nous, jocs infantils, aigua, servei de quiosc-bar amb serveis públics i una passarel·la panoràmica que farà la funció de mirador amb vistes 360 graus a la Mola, el Montseny i el rodal, entre d’altres. El projecte també tindrà en compte la recollida de l’aigua de la pluja i afavorirà el seu drenatge i infiltració a la terra.

Les obres de la primera i la segona fase van començar amb l’anterior govern i van consistir en la urbanització del vial d’accés adjacent al parc per l’avinguda d’Estrasburg i la primera definició de com serà el nou espai. Van acabar el desembre del 2018 amb un cost de 259.091 euros. Aprofitant la intervenció, CASSA també va renovar la canonada que passa pel carrer de Sarajevo.

Comentaris
To Top