Publicitat
Ciutat

El Taulí analitza més de 14.000 pacients per saber els factors que agreugen la Covid

El Taulí, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

El Taulí ha elaborat un estudi, anomenat Mrisk-Covid, per determinar quines condicions cròniques o altres factors com l'edat, el sexe o el nivell socioeconòmic poden estar associades al desenvolupament greu de la Covid-19.

Una de les conclusions que ha revelat l'estudi és que patir un càncer colorectal predisposa a patir una infecció greu per Covid. Dels 14.280 pacients analitzats, un 9,4% van passar la malaltia de forma greu, xifra que s'enfila fins al 21% en el cas dels 236 pacients amb càncer colorectal.

La investigació s'ha dut a terme analitzant les característiques de 14.280 pacients d'entre 21 i 95 anys que van donar positiu per covid-19 o van ser sospitosos de passar la malaltia entre el 27 de febrer i el 15 de juny de 2020, tots ells residents a l'àrea de referència del Parc Taulí.

Tot i que els resultats de l'informe no s'han fet encara públics, coincidint amb el Dia Mundial del Càncer Colorectal, s'han avançat aquestes dades per avalar la importància de la detecció precoç d'aquest tipus de càncer.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top