Ciutat

L’escola Joan Maragall celebra 50 anys amb activitats protagonitzades per esportistes i artistes

Actuació de Pallassos sense fronteres al pati de l’escola/ CEDIDA

L’Escola Joan Maragall, a Can Puiggener, bufa cinquanta espelmes aquest curs. La celebració, però, s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies actuals. “No podíem fer una gran festa que reunís molta gent”, reconeixia la directora, Cristina Amat. Ara bé, encara ho han fet de forma més especial: s’han proposat convidar una cinquantena d’artistes i esportistes que inspirin els alumnes del centre, amb converses, tallers i dinàmiques de grup.

De moment, ja en porten més d’una vintena. Hi han passat la waterpolista Mati Ortiz, el pintor Oriol Vilapuig, el grafiter Werens, la nedadora Marian Polo, el ballarí Jacob Gómez o Pep Callau, de Pallassos Sense Fronteres. “Són persones que transmeten els valors de l’esforç i el companyerisme. Creiem que és una manera de treballar la convivència a la nostra escola”. També hi passarà un exalumne de l’escola, ara jugador base del FCB Barcelona de Bàsquet.

L’escola els rep amb els braços oberts. Però no només els alumnes s’enduen una bona experiència. També ho fan els convidats. Tant, que n’hi ha algun que repeteix. La contista Rosa Fité, per exemple, havia de passar per dues classes només, però va tornar a l’escola dos dies més tard per oferir un taller a totes les classes del centre educatiu. La idea va sorgir al claustre de professors. Els docents van començar a elaborar una llista de noms d’artistes i esportistes que coneixien.

Posteriorment, es va ampliar amb altres persones amb qui van aconseguir contactar a través de les xarxes socials. “La gent que ens ha respost ha marxat molt contenta de l’escola. Els nens, fins i tot, els demanen autògrafs. Tot és molt enriquidor”, valora Amat. Al final de curs, seran els mateixos alumnes qui es convertiran “en petits artistes”. Prepararan un ball conjunt els alumnes de l’escola i cada grup representarà una petita actuació teatral. Es tracta d’una iniciativa que compta amb la col·laboració de la Fundació Yehudi Menuhin.

Publicitat
Comentaris
To Top