Publicitat
Ciutat

El jutge revoca el tercer grau de Carme Forcadell

L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, sortint de la presó de Was-Ras després d'obtenir el tercer grau penitenciari / ACN

El jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Catalunya ha estimat el recurs de la fiscalia i ha revocat el tercer grau de la sabadellenca Carme Forcadell i de Dolors Bassa. Gràcies a aquest règim penitenciari, podien passar el cap de setmana a casa, així com sortir de presó els dies laborables i només anar al centre penitenciari per dormir.

El jutjat diu ara que no pot mantenir el tercer grau amb els mateixos arguments que ho va fer fa uns mesos, ja que el Tribunal Suprem després va revocar aquella decisió i les circumstàncies són molt similars.

Per tot això, igual que va passar amb els set presos independentistes de Lledoners, l’expresidenta del Parlament i l’exconsellera hauran de tornar aquest dimarts a la presó de Wad-ras de Barcelona i a Puig de les Basses de Figueres i aquest dimecres ja no tornaran a sortir com feien cada dia des de que al gener la Generalitat els va concedir la semillibertat.

En les seves dues interlocutòries, el magistrat es remet a la interlocutòria del Suprem i diu que concedir el tercer grau abans del compliment del 25% de la pena requereix una “justificació reforçada” i ha de transcórrer un “temps d’estudi suficient” per part dels serveis penitenciaris.

De fet, el magistrat diu que no hi ha gaire informació a l’expedient de Forcadell i Bassa sobre la seva evolució. Totes dues van complir la quarta part de la condemna l’11 de febrer passat, pocs dies després d’obtenir el tercer grau per segon cop.

Publicitat
Comentaris
To Top