Diners

L’atur a Sabadell baixa per primer cop des del novembre (-137 persones al març)

Imatge d'un rètol d'una oficia del SOC a Catalunya / ACN

L’atur a Sabadell ha tingut un lleu respir al març. Segons leș dades del Departament de Treball de la Generalitat, la ciutat va tancar el mes passat amb 15.409 persones desocupades (un 12,77% de la població activa); és a dir, 137 menys que al febrer (-1,42%). Aquesta xifra significa gairebé el 42% del vallesans que van trobar feina al març, doncs la nostra comarca ha vist reduït el ser atur en 325 persones, amb la qual cosa són ara 61.970 els vallesans sense feina (un 11,89% de la població activa).

Aquest canvi de tendència -no baixava l’atur a la ciutat des del novembre passat- no treu que entre el març del 2020 i el març del 2021 el nombre de persones sense feina, com a conseqüència de la pandèmia, hagi augmentat en 2.551 (+20%).

El comportament de l’atur a Sabadell i el Vallès Occidental ha estat similar al registrat a nivell català. Al Principat, l’atur ha caigut en 6.390 persones en relació al febrer (-1,25%), situant-se la xifra total en 505.900 aturats. Respecte al març del 2020, ara hi ha 88.853 aturats més (+21,31%).

Treball qualifica de ‘bons’ els resultats de març, comparats amb els mesos precedents, però, sens dubte, ha estat un dels març més fluixos de la darrera dècada. El primer pic de contractació de l’any ha estat propiciat, malgrat la tercera onada de la Covid-19, pel reforç de certes activitats econòmiques, com l’hosteleria, per la Setmana Santa. També destaca la rebaixa de la xifra de treballadors en ERTO.

Comentaris
To Top