Diners

Canvis en el lideratge d’UGT

José Luis Fernández deixa el càrrec a la direcció territorial del sindicat / CEDIDA

La UGT del Vallès Occidental va celebrar divendres passat a Sabadell la seva assemblea comarcal, presidida per Camil Ros, secretari general del sindicat a Catalunya, en la qual els delegats van aprovar la gestió dels darrers quatre anys i es van presentar les línies de treball per al proper mandat.

I és que en el decurs de l’acte es va produir la renovació del sindicat comarcal: José Luis Fernández, després de dotze anys a la direcció del territori, va cedir el testimoni a José García, de 62 anys, treballador d’Alstom i que el 2013 fou escollit secretari general de la Federació del Metall, Construcció i Afins (actual FICA).

Fernández, que s’incorpora a la direcció nacional de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya com a vicesecretari general, valora de forma positiva la feina feta, tot i desenvolupar-se en un context advers, per la crisi econòmica i la Covid-19. García, amb un suport del 87% dels vots, vol profunditzar en aquesta línia de treball: enfortiment del sindicat, suport total al treballador i reivindicació social i laboral permanent.

Ros va aprofitar l’acte per animar els assistents a continuar amb la lluita, recordant que la classe treballadora no és responsable d’aquesta crisi. D’altra banda, Terrassa va acollir el passat divendres el 3r Congrés de la Unió Intercomarcal del Vallès Occidental-Catalunya Central de CCOO.

Sota el lema La força dels treballs, l’acte va girar sobre cinc eixos: reforçar la democràcia, impulsar el Pacte verd europeu, avançar en igualtat, defensar el treball digne i la protecció social i enfortir l’estat del benestar. Iván Ramos, nascut a Terrassa fa 45 anys i treballador de Ficosa, fou escollit per àmplia majoria com a nou secretari comarcal.

Ramos substitueix Enrique Rodríguez, en aquesta responsabilitat des de l’any 2014. El sindicat considera que el moment actual ve marcat per una crisi sanitària i econòmica complicada i punyent per als treballadors. La Covid-19, assegura, ha trasbalsat el món del treball, la vida i la salut de les persones, i ha palesat la necessitat de canviar de model.

Al congrés va assistir Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, que va demanar una forta aliança social que faci possible la reconstrucció de l’estat del benestar.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top