Ciutat

L’oposició planta el Govern per la gestió dels fons de la UE

Foto d'arxiu del pel municipal / VICTÒRIA ROVIRA

El partits de l’oposició s’han plantat en bloc contra les formes del govern. ERC, Crida, Ciutadans i Junts lamenten que han estat “ignorats” en la gestió dels fons europeus Next Generation, a través dels quals l’executiu vol demanar 570 milions d’euros per a 19 projectes. Els grups de l’oposició no s'han presentat aquest dilluns a la Junta de Portaveus en senyal de discrepància amb les formes de l’executiu. Denuncien que ni se’ls va convidar a la presentació dels projectes de l’alcaldessa el passat divendres, ni tampoc han participat en la redacció de les propostes.

El líder republicà, Gabriel Fernàndez, exposa que “l’absència de diàleg no és nova” i assenyala que l’oposició s’hi ha trobat en la gestió del Pla de xoc o en la candidatura per ser Capital de la Cultura.

La Crida lamenta que el Govern municipal hagi inclòs la reforma de l’àmbit del riu Ripoll entre els projectes sense “asseure’s a parlar”, apunta la regidora Nani Valero, que incideix que la formació alternativa va portar la idea en una moció en el ple municipal. “És una qüestió de funcionament democràtic”, afegeix. El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, lamenta que no hi hagi hagut reunions de treball i assenyala: “Aquest govern, en temes importants de ciutat, no és capaç d’aconseguir un mínim de consens”.

Junts per Sabadell també expressa les seves discrepàncies. Malgrat reivindicar que han pogut presentar propostes –en el seu cas, la transformació de l’Eix Gran Via-Ripoll–, manifesta la seva “decepció” perquè no van convidar l’oposició a la presentació de projectes. El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, creu que el Govern sempre ha “donat la mà” a tots els actors de la ciutat. “És un projecte que ens toca liderar, però estem oberts a sumar talent, idees i projectes”, afirma.

Sabadell vol 570 milions d'euros per fer 19 projectes amb els fons europeus Next Generation

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top