Ciutat

L’Advocacia dona la raó a la defensa del presumpte autor de la violació de Sabadell

Pla general del judici per la violació múltiple de Sabadell / ACN

El Col·legi d’Advocacia de Sabadell ha mostrat públicament el seu suport a l’advocada que defensa el presumpte autor material de la violació d’una noia de 18 anys el febrer del 2019 en una nau de Can Feu. L’agrupació d’advocats assegura que la seva companya pateix “una campanya de difamació i escarni en xarxes socials” després de la vista oral del judici que es va celebrar el passat 6 d’abril.

L’interrogatori que va fer la defensora de l’acusat a la víctima va ser qüestionat per la seva insistència en alguns detalls del succés, cosa que va fer revifar el debat sobre la revictimització que viuen les persones que pateixen aquestes agressions. Diferents col·lectius, o la psicòloga especialitzada en violència sexual Alba Alfageme, evidencien que “molts operadors jurídics no tenen perspectiva de gènere”.

Sobre aquesta qüestió, el col·legi recorda que “l’única manera” de jutjar un cas com aquest, al marge de poder aportar proves, implica “el necessari interrogatori a la víctima, preguntant a aquesta pels fets i com van ocórrer”. I afegeixen que en això es fonamenta el principi de contradicció, pel qual tota persona té el dret a confrontar la prova o proves de què se l’acusen. Els límits a aquests principis els marca el jutge o el tribunal del cas, que segons l’advocacia local, ha actuat “adequadament” quan s’han sobrepassat els “mínims acceptables”.

El Col·legi indica que es tracta d’una advocada d’ofici i que, per tant, no ha escollit lliurement la persona que representa. De la mateixa manera, l’organisme local recorda que tothom té dret a ser jutjat amb totes les garanties processals.

La víctima de la ‘manada’ de Sabadell: “Vaig pensar que em matarien”

Comentaris
To Top