Oci i cultura

La Pontnou a Sabadell: “Fora tietes, visca la Beyoncé”

Pontnou, a La Llar del Llibre, signant un exemplar / VICTÒRIA ROVIRA

S’autodefineix com assessora d’imatge “de llengua llarga i pocs eufemismes”. Es diu Marta Pontnou i és la veu del moment en la galàxia catalana de l’estilisme. També una veu de les lletres i l’empoderament femení, gràcies als seus àcids articles publicats al diari digital de cultura Núvol durant l’últim any. Ara, l’editorial Rosa dels vents els recopila i publica en un únic volum: Sexe ficció. Manual per a pubilles del segle XXI.

La Pontnou l’acaba de presentar avui a la tarda a La Llar del Llibre, en aquesta vigília de Sant Jordi de 2021, amb assistents com el cuiner Marc Ribas iels regidor d’ERC Santi Valls i Glòria Llobet. Unes poques desenes de persones (haurien estat més, si no fos per l’aforament reduït per la Covid-19) s’han aplegat a la llibreria tant per escoltar Pontnou. Boomers, millenials, filles de la Generació Z i fins i tot plandemials s’han barrejat com per aconseguir un llibre signat per l’autora. Tot i que no és nascuda a Sabadell, actualment hi viu, a la capital vallesana. Des del 2017 assisteix estilísticament els líders d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Pontnou, a La Llar del Llibre, signant un exemplar / VICTÒRIA ROVIRA

“Que els catalans no som xafarders? Oi poc!”, s’ha arrencat La Pontnou. “Depèn de què parlis, passes de tenir 2.000 visites a 12.000”, ha explicat gràficament. “I si poses menjar el cony, tens 15.000 likes“. S’ha lamentat, a més a més, que les dones catalanes porten patint des de 1714. “Sempre rebem desamor”. Ella, però, ha intentat envoltar-se de persones com Las Perras, dones alliberades, desacomplexades, que venen del món de la faràndula. O les Pelicortis. “Anem pel carrer de Sabadell amb els nostres cabells, en part rapats, i despertant tot tipus de dubtes sobe la nosrta sexualitat”.

També reconeix que té predilecció per la figura de Beyoncé, perquè és de cuixa forta. “Sempre que surt -sigui el moment que sigui-, sembla que li estigui apuntant un ventilador”, ha dit, admirada. “Així que si volem ser un país indepenent i modern, necessitem dones amb ventilador i molta cuixa”.

I abans de tancar l’acte, un crit de guerra: “Fora tietes, visca la Beyoncé”.

Pontnou, a La Llar del Llibre, signant un exemplar / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top