Diners

El comerç i la restauració resisteixen la Covid, però necessiten ajuts

El comerç i la restauració del Vallès Occidental han resistit millor del que es pensava els efectes de la Covid-19 durant l’any 2020. Un estudi basat en dades de l’Agència Tributària i presentat aquest dijous per la Cambra de Comerç de Sabadell, així ho certifica; subratllant, com a factor molt positiu, la capacitat de resiliència d’aquestes empreses.

A Catalunya, els sectors comerç i restauració van començar bé el 2020, però el tercer trimestre van notar una baixada de l’activitat en relació al segon, tendència que es va accentuar en el quart.

L'any passat, el comerç vallesà va incrementar un 1,9% el nombre d'establiments, mentre que el sector de la restauració va créixer un 1,2%, xifres per sobre de la mitjana catalana. A Sabadell, comerç i restauració registren un 2,8% més d’activitats que a finals del 2019.

No obstant això, les restriccions per la pandèmia -especialment durant el confinament- es van traduir en un descens anual de la facturació del 12% en el comerç i del 21% en la restauració.

El president de la Cambra, Ramon Alberich, destaca la fortalesa del teixit empresarial, que es resisteix a tancar malgrat totes les dificultats. “Però, després d’un any de pandèmia i molt patiment, les empreses necessiten ajuts directes per tornar a generar valor afegit, mantenir l’ocupació i assegurar el seu futur. Les administracions sembla que són sensibles i allargaran tot el possible les actuals mesures de suport”.

Alberich preveu una millora de l’activitat i les expectatives d’aquests sectors per als propers mesos, que, lògicament, anirà en consonància amb el comportament del virus i el procés de vacunació de la població.

L’estudi s’inscriu en el conveni de col·laboració 2020 entre el Consell de Cambres i la Generalitat, i podria tenir continuïtat en el temps com a instrument d’anàlisi de l’evolució d’aquests sectors.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top