Ciutat

Instal·len contenidors de vidre amb microrelats per promocionar el reciclatge

Cadascun dels set districtes de Sabadell ha incorporat un contenidor de vidre particular per celebrar la diada de Sant Jordi. L’Ajuntament, Ecovidrio i l’editorial Penguin Random House són els promotors d’aquesta iniciativa que pretén afavorir el reciclatge i conscienciar la ciutadania que cal tenir cura del medi ambient.

Els set contenidors tenen seriegrafiat un micro-relat d’un d’aquests autors: Bernardo Atxaga, Pere Estupinyà, Breda Chávez, Isabel Giménez, Toni Hill, Eloy Moreno o Noemí Sabugal.

Presentació dels contenidors de vidre i els punts de llibre amb microrelats / CEDIDA

Tots els contenidors estan a prop de la biblioteca de cada districte menys el cinquè, que està davant l’escola Teresa Claramunt.

El tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, explica que “és una iniciativa que “ens fa molta il·lusió d’haver pogut portar a la nostra ciutat, perquè consciencia la ciutadania sobre el reciclatge i la cura del medi ambient a partir d’escrits d’autors de prestigi”.

Punts de llibre de llavors

A part dels contenidors amb microrelats, aquest projecte es complementa amb la distribució de punts de llibre que es reparteixen per les biblioteques i que també inclouen els textos creats per a l’ocasió. Per Sant Jordi alguns es lliuraran a peu de carrer.

Els punts de llibre estan fets de llavors, de manera que es poden plantar directament i donar-los una segona vida en forma de planta.

3,8 milions de kg de vidre reciclat

Segons dades de l’Ajuntament, el 2020 els sabadellencs van reciclar 3.813.900 kg d’envasos de vidre, uns 17,6 kg de mitjana per persona que equivalen aproximadament a uns 60 envasos.

Comentaris
To Top