Ciutat

L’Institut Castellarnau guanya les 24 hores d’Innovació de Barcelona

L’Institut Castellarnau de Sabadell ha guanyat el primer premi de les 24 hores d’Innovació de Barcelona, celebrades de forma online. La professora Anna Rosa Mancas ha liderat un equip multidisciplinar d’alumnes de diferents centres que ha resultat guanyador. Els més de 200 participants havien de resoldre un dels 24 reptes plantejats pel mateix nombre d’empreses en 24 hores. L’equip de Mancas ha creat un sistema per millorar la comunicació entre els pacients ingressats i els professionals d’infermeria que estan a planta de l’Hospital Vall d’Hebron.

Logotip de la solució ideada per la professora i els alumnes / CEDIDA

La solució plantejada per l’equip de la professora sabadellenca s’anomena iTAKECARE i dona resposta a un repte plantejat per aquest hospital barceloní. La proposta consisteix en substituir el tradicional polsador per avisar al control d’infermeria per un sistema en què a través d’una tauleta digital els pacients poden indicar específicament què necessiten i així agilitzar la resposta. Anna Rosa Mancas destaca que als responsables del Vall d’Hebron “els agrada la idea i ens han demanat que els hi presentem formalment”.

Cada equip l’han format entre 7 i 8 alumnes provinents de diferents disciplines de centres de formació de Catalunya, però també de la Comunitat Valenciana i dels Països Baixos, acompanyats de dos professors. Mancas ha treballat conjuntament amb diferents alumnes i un professor de l’Institut Sant Feliu de Guíxols, Raül Batallé. Tres alumnes de l’escola de formació sabadellenca, Ainara Tomàs, Maryam Castellanos i Alex Aguilera, van participar en altres grups.

Mancas, a dalt al centre, amb els alumnes que han format l’equip guanyador / CEDIDA

Tanmateix, el professor Joan Aurés ha estat membre del comitè d’Innovació i Jurat de les 24 hores. Aquesta ha estat la segona edició de les 24 hores d’Innovació i en la primera l’institut de Sabadell ja hi va participar i, aleshores, una alumna va guanyar un accèssit. Els alumnes guanyadors han estat obsequiats amb productes tecnològics.

Comentaris
To Top