Ciutat

L'Ajuntament vol millorar dispositius de la ciutat per prevenir els suïcidis

Parc Taulí / Ll. Franco

El grup municipal de Ciutadans ha impulsat una mesura al ple municipal del mes de maig, aprovada per unanimitat, per demanar fons europeus ReactEU per millorar els dispositius de prevenció de suïcidis a Sabadell. La iniciativa vol afrontar l'augment dels problemes de salut mental arran de la pandèmia.

La moció també reclama reforçar les campanyes de conscienciació i sensibilització sobre la salut mental, "per erradicar els estigmes socials". El ple, a més, ha aprovat un pla d'assessorament per a persones amb problemes de salut mental, a través d'entitats, serveis municipals i professionals.

El portaveu del grup municipal, Adrián Hernández, ha reivindicat que el servei de prevenció de suïcidis del Parc Taulí és una referència. Ara bé, ha exposat que els recursos són necessaris per fer front a l'agreujament dels problemes de salut mental, citant que entre joves d'entre 14 i 17 anys les temptatives de suïcidis han augmentat un 30%, segons un informe del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top