Publicitat
Ciutat

Sabadell repartirà compreses a les dones vulnerables

Sabadell repartirà compreses a les dones vulnerables

Unió política a la ciutat per plantar cara a la pobresa menstrual. L'Ajuntament subministrarà productes d'higiene femenina, com tampons i compreses, a les dones i als homes trans en situació de risc d'exclusió. Està previst que el repartiment es faci a través de Serveis Socials, després que s'hagi aprovat una moció conjunta de tots els grups municipals al ple del mes de maig.

A més, a la ciutat es posaran a disposició els lavabos dels espais municipals, com a mesura higiènica, i s'impulsaran campanyes de sensibilització i de formació sobre la menstruació.

La via escocesa i l'Ajuntament de Girona

La portaveu Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell), qui va posar primerament la mesura a sobre la taula, vol evitar que ningú en risc d'exclusió social no hagi d'enfrontar-se "al dilema de triar entre comprar aliments i productes d'higiene femenina". Ha destacat, a més, que la moció "obre una porta" i "no s'ha de quedar aquí", i ha posat d'exemple el permís recuperable que tenen les dones que treballen a l'Ajuntament de Girona pels dolors menstruals.

La regidora Glòria Llobet (ERC), ha afirmat que el seu grup municipal s'emmiralla en "la via escocesa", que permet el lliure accés als recursos d'higiene relacionats amb la menstruació. Els republicans també van anunciar la intenció de proposar una mesura contra la pobresa mentsrual en aquest ple municipal, abans que es decidís a la Junta de Portaveus que tots els partits polítics presentaven de forma conjunta la iniciativa.

Pilar Vallugera: “L’Estat ha de combatre la pobresa menstrual”

Anna Lara (Crida) també ha apuntat que el camí que ha de seguir l'Ajuntament és el d'Escòcia -"el lliure accés a recursos"- de la mà de la renda bàsica universal.

El compromís, ara, és a sobre la taula. El regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, ha afirmat que, després de l'aprovació de la mesura, "tocarà treballar" per posar-la en pràctica. La portaveu Marta Morell (Podem) ha celebrat la iniciativa a Sabadell, reconeixen que "és un problema al qual els governs no han prestat l'atenció necessària.

Sobre l'impuls de campanyes de sensibilització de salut, Laura Casado (Ciutadans) ha posat de manifest la necessitat que "la regla deixi de ser un tema tabú".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top