Publicitat
Diners

L’atur a Sabadell confirma el canvi de tendència i es redueix a l’abril en 230 persones

A l’abril, l’atur a Sabadell va baixar per segon mes consecutiu, en sintonia amb el que ha succeït al Vallès Occidental, a Catalunya i a Espanya. Són 230 sabadellencs sense feina menys, fet que situa el nombre d’aturats a la ciutat en 15.179 (el 14,49% de la població activa). La tendència a l’alça de l’atur es va trencar el març, amb 137 aturats menys. Tot i això, la comparació interanual de l’atur a l’abril mostra un creixement de 738 desocupats.

I el Vallès Occidental? Els aturats registrats a les oficines de Treball de la Generalitat a finals d’abril n’eren 60.799, el 13,31% de la població activa, Això vol dir que 1.171 desocupats a la comarca han trobat feina. A Terrassa, per exemple, l’atur cau en 347 persones (ara hi ha 16.892 sense feina, el 14,53% de la població activa).

Catalunya registra 8.715 aturats menys i ara la xifra total és de 497.200, mentre que a l’Estat espanyol el col·lectiu de persones sense feina supera els 3,9 milions, tot i reduir-se en més de 39.000 a l’abril.

Per què baixa l’atur a tot arreu? Segons el director general de Relacions Laborals de la Generalitat, Enric Vinaixa, “la reducció, probablement, té a veure amb la propera finalització de l’estat d’alarma, la disminució de les mesures restrictives en activitat i mobilitat i l’avenç de la vacunació. Aquests fets estan dinamitzant l’economia i confiem que això es tradueixi en reducció de l’atur i creixement de l’ocupació en l’esdevenidor més proper”.

Al Principat, l’afiliació mitjana a la Seguretat Social ha pujat en 21.928 persones (+0,65%), fins als 3,39 milions d’afiliats. D’altra banda, hi ha 136.559 treballadors en ERTO a Catalunya, 21.314 menys que el març.

Publicitat
Comentaris
To Top